Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Bruggen bouwen, midden in de maatschappij
Kennisbank

Evenveel tijdelijke contracten, maar over langere periode

In 2020, als de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) in werking treedt, verandert er het een en ander in de ketenbepaling; de regels rond het aantal tijdelijke contracten dat je achter elkaar bij één werkgever mag hebben.

De ketenbepaling voorkomt dat je eindeloos achter elkaar op tijdelijke contracten mag werken bij dezelfde werkgever. De bedoeling is dat je op den duur meer zekerheid krijgt in de vorm van een vast contract. Ook staat in de ketenbepaling hoeveel tijd er minimaal tussen twee opeenvolgende contracten mag zitten, alvorens de keten ‘verbroken’ is.

Hoe is het nu?

Op dit moment mag je maximaal 3 tijdelijke contracten achter elkaar aangeboden krijgen bij dezelfde werkgever. Een vierde moet een vast contract zijn.
Ook geldt dat je maximaal maar twee jaar achter elkaar op tijdelijke basis voor één werkgever actief mag zijn. Dus ook al zit je na 2 jaar pas op je tweede contract (bijvoorbeeld twee jaarcontracten) dan moet het volgende contract een vast contract zijn. Verder geldt er een vervaltermijn voor de hele keten. Als tussen twee tijdelijke contracten 6 maanden of meer zit, dan begint de keten weer van vooraf aan.

En vanaf 2020?

Zodra de WAB in 2020 in gaat, gaat de maximale termijn voor tijdelijke contracten van 2 naar 3 jaar. Dat betekent bijvoorbeeld dat je vanaf volgend jaar wel een derde jaarcontract aangeboden mag krijgen. Dat hoeft dus nog geen vast contract te zijn. (Elk contract daarna moet dat overigens wel zijn.)
Het maximaal aantal tijdelijke contracten dat je achter elkaar mag hebben blijft overigens gewoon 3. Dus al krijg je in je derde jaar een vierde contract, dan moet dat een vast contract zijn.

Ook in de vervaltermijn van de keten van 6 maanden, waarin je dus niet of bij een andere werkgever werkt, verandert niets. Overigens, als je seizoenswerk doet, mag jouw cao een tussenperiode van minstens 3 maanden hanteren.

Dit moet je ook lezen: Tijdelijk contract? Let in 2019 al op!

Veelgestelde vragen over ketenbepaling

  • Uitbreiding van de termijn gunstig of ongunstig?

    Is de uitbreiding van de termijn voor mij nu gunstig of juist ongunstig?

    De uitbreiding biedt aan de ene kant gelegenheid langer voor een werkgever te blijven werken, maar het duurt doorgaans ook langer voordat iemand een vaste aanstelling krijgt. Vaste aanstelling mogen natuurlijk altijd aangeboden mag worden.