Update cao ICT/ICK

Op 12 december spraken wij met de werkgevers voor de ICK-cao. In eerder stadium gaven jullie aan nog graag enige beweging bij werkgevers te willen zien. Jullie zien graag een beter bod voor de nieuwe cao.

Inhoudelijk leidde het overleg van 12 december niet tot een verbeterd bod. Wel stemmen werkgevers in om bedrijven aan te pakken die bij het toekennen van de individuele salarisverhogingen niet in de geest van de cao-afspraak over de verhoging handelen. Daarmee krijgen medewerkers die onder deze cao vallen meer zekerheid dat zij de afgesproken verhoging ook daadwerkelijk krijgen. Op de meeste punten zijn we tot een onderhandelingsresultaat zijn gekomen.

Bij de aanpassing van het functie- en beloningsgebouw blijken nog enkele belangrijke verschilpunten. Werkgevers hebben een externe partij een voorstel laten opstellen. Nadere toetsing door vakbondsspecialisten liet zien dat er nog fundamentele weeffouten in dat voorstel zitten. Afgesproken is dat specialisten onderling met elkaar begin januari overleggen. Daarna zullen de onderhandelaars en specialisten van de vakbonden en werkgevers, dit onderwerp formeel afronden, zodat het gemoderniseerde functie- en salarisgebouw in de nieuwe cao komt. Daarna zullen wij het volledige onderhandelingsresultaat aan jullie, hopelijk vóór eind januari ’24, ter stemming voorleggen.

Vooralsnog willen wij bij jullie peilen hoe jullie denken over de resultaten van de onderhandelingen tot nu toe. Daarom roepen wij jullie op voor een gezamenlijke werknemers MS Teams bijeenkomst op donderdag 21 december om 19:30 uur. Klik op onderstaande link om deel te nemen aan de vergadering. 

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

André Mulder
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8191 9869
E a.mulder@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error