Uitslag stemming eindbod ICK cao

Op woensdag 29 maart 2023 is met werkgevers gesproken over het eindbod van werkgevers voor de ICK-cao. Dit overleg heeft inhoudelijk geen nieuw eindbod opgeleverd. De tekst van het eindbod is wel iets gewijzigd. Bij het onderdeel duurzame inzetbaarheid is er iets meer tekst gewijd aan de bedoeling van werkgevers. Zie in de bijlage van deze nieuwsbrief nogmaals het eindbod.

Hierna volgde de ledenraadpleging en kon worden gestemd. De leden van CNV Vakmensen hebben in meerderheid vóór het eindbod gestemd. De leden hebben wel de opmerking gemaakt dat zij het verschil tussen het loonbod en de inflatie als een vraagstuk (blijven) zien.  

De stemming bij De Unie heeft opgeleverd dat ook daar is ingestemd met het eindbod. Dat maakt dat er sprake is van een nieuwe ICK-cao met twee vakorganisaties en werkgevers. De tekst van de nieuwe cao kan nu worden opgemaakt en ondertekend. Vooruitlopend hierop kunnen werkgevers de salarisverhoging nu (gaan) toepassen. Zodra de nieuwe cao-tekst klaar is, ontvang je die van mij.

Met vriendelijke groet,

Chantal van Binsbergen
Bestuurder 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error