CNV Vakmensen tevreden over financieel gebaar KPN

Naar aanleiding van de schriftelijke oproep van CNV Vakmensen en andere vakbonden van afgelopen april heeft KPN gister laten weten een éénmalige financiële tegemoetkoming te doen aan alle KPN collega’s en uitzendkrachten. Het is netjes van KPN dat er in deze tijd van enorme inflatie een gebaar wordt gemaakt naar de hardwerkende collega’s.

Aandacht voor compensatie gestegen prijzen
CNV Vakmensen en andere vakbonden zijn al langere tijd in overleg met KPN om medewerkers tegemoet te komen in de situatie van gestegen kosten voor levensonderhoud. Meerdere malen hebben we KPN opgeroepen om de medewerkers (en uitzendkrachten) tegemoet te komen en een beweging te maken. Zeker bij een bedrijf dat op dit moment uitstekende resultaten laat zien, zowel in financiële zin als in klanttevredenheid. De beslissing van de Raad van Bestuur werd door ons daarom al eerder verwacht maar is uiteindelijk afgelopen vrijdag genomen en gister met jullie gecommuniceerd.

Financieel gebaar
De financiële bijdrage varieert, afhankelijk van je salarisschaal, van €150,- tot 350,- netto bij een fulltime dienstverband. Voor de keuze om medewerkers in de salarisschalen tot en met schaal 10 een hogere bijdrage te geven dan de hogere schalen om dat zij relatief meer gevolgen ondervinden van de gestegen prijzen kunnen we begrip opbrengen.

Incidenteel is niet structureel
Na de zomer zullen bij KPN de onderhandelingen over een nieuwe cao van start gaan. Dan zal er vanuit CNV Vakmensen nadrukkelijk aandacht zijn om ook stevige structurele verbetering van het inkomen te realiseren. We zijn natuurlijk erg benieuwd welke wensen er bij jullie leven. Binnenkort zullen we bij jullie in de lucht komen om hiernaar uitvraag te doen. We wensen jullie alvast een fijne zomer(vakantie).

Vragen en/of opmerkingen
Neem contact op met KPN collega en CNV kaderlid Hans Tuinman of ondergetekende.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112