Cao ICK: breng je stem uit

Op vrijdag 4 maart is de petitie met jullie handtekening aangeboden aan de werkgevers. Veel medewerkers hebben de petitie voor een betere cao ondertekend, dank daarvoor. Na deze overhandiging hebben bonden met werkgevers verder onderhandeld. Dat leidde tot een verbeterd loonbod van 2,9%. Een flink verbeterd loonbod, behaald door jullie betrokkenheid. Hierover mag jij je stem uitbrengen.

Verbeterd loonbod: 0.6% erbij!

Het bod voor de structurele loonsverhoging vanuit de werkgevers is verhoogd van 2,3% naar 2,9%. Dit betekent dat iedereen tot het einde van zijn of haar loopbaan in de sector 0,6% meer salaris heeft. Hiermee komt de loonafspraak boven het huidige landelijk gemiddelde van cao-stijgingen uit. In de cao wordt is verder afgesproken dat er geen jeugdschalen meer zullen worden toegepast en dat het beschikbare duurzame inzetbaarheidsbudget (DI) van € 400,- over 3 jaar gespaard mag worden. De eerder geboden verhoging van dit DI-budget komt helaas €100,- te vervallen, dit is herverdeeld in het hogere loonbod. Bovendien wordt de eigen reistijd naar de werklocatie per enkele reis ingekort van 1 uur naar maximaal 45 minuten enkele reis. Ook dit laatste was nog een vrij stevig gesprek, waarbij CNV Vakmensen blij is met deze eerste stap in het verkorten van de onbetaalde reistijd van ambulante medewerkers. Wel heeft CNV Vakmensen al tegen de werkgevers gezegd dat we hierin nog meer stappen willen zetten in de toekomst. Tot slot hebben we afgesproken gemaakt om de diversiteit in de sector te bevorderen evenals de gelijke behandeling van medewerkers.
In het overleg was het al met al flink zoeken om nader tot elkaar te komen, waarbij werkgevers uiteindelijk een laatste bod hebben gedaan die we bij deze aan jou en de andere leden voorleggen. Jij mag aangeven of het voldoende is. CNV Vakmensen is van mening dat we het maximale bij de werkgevers aan tafel hebben bereikt. Daarom leggen we de afspraken voor aan de leden en zijn onderhandelingen voor nu afgerond. Bij een afwijzende stem verwachtten we dan ook bereidheid om ook vanuit leden verder acties te kunnen ondernemen om zo druk uit te oefenen.

Stemmen

Het totale eindresultaat van het overleg van 4 maart vind je in de bijlage bij deze nieuwsbrief. Jij kan tot en met 27 maart stemmen via deze link. Maak vooral ook gebruik van de toelichtingsmogelijkheid om je de mening te delen.

Betrokkenheid

Deze cao-onderhandelingen zijn de eerste onderhandelingen waar meer medewerkers bij betrokken waren en waarbij we jullie betrokkenheid hebben kunnen laten aan de werkgevers. De petitie heeft laten zien dat onze inzet breed gedragen wordt en dat is fijn. Hoe meer werknemers betrokken zijn bij de onderhandelingen, hoe meer kans op een betere cao.

Leden werven leden

Jouw stem telt. Door jouw betrokkenheid bij het proces zijn wij in gesprek over jouw arbeidsvoorwaarden. Maak je collega's enthousiast voor het lidmaatschap. Breng jij een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon ter waarde van € 12,50 en een superleuke legpuzzel! Dit kan via: www.cnv-ledenwerven.nl 

Contact en vragen

Mocht je naar aanleiding van het onderhandelingsresultaat, deze nieuwsbrief of je werk nog een vraag of opmerking hebben, dan hoor ik dat graag. Ga daarvoor naar de cao-pagina of voel je vrij om mij te mailen.

Tamara Westerink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2991 / t.westerink@cnvvakmensen.nl

Downloads