Al het nieuws

Teleurstellend eerste gesprek cao ICK

Op dinsdag 14 december 2021 hebben we voor de eerste keer inhoudelijk gepraat over een nieuwe cao ICK. In dit overleg kregen we een reactie van de werkgever op de voorstellen vanuit de vakorganisaties. Helaas maakte dit vooral duidelijk hoe groot het gat is tussen partijen.

Loon


Allereerst hebben we gesproken over loon. Gezien de inflatiecijfers, een belangrijk onderwerp voor CNV Vakmensen aan tafel. De kosten lopen immers voor medewerkers thuis op. Werkgevers bieden, vanwege onzekere situaties bij bedrijven in de sector, op dit moment 0,5% structurele loonsverhoging bij een eenjarige cao. Dit is een flink gat met onze vraag van 4%.

Deel je mening

Wat vind jij van het loon van de werkgevers? Deel je mening en stel je vraag via: Jouw cao pagina . Naast jouw mening ben ik ook benieuwd hoe het met het bedrijf gaat waar jij werkzaam bent.

Overige onderwerpen


Ook bij de overige onderwerpen: een strakkere TPOW-regeling, betere regelingen voor de flexibele medewerker, betaling van de reistijd van de ambulante medewerkers, doorbetaald ouderschapsverlof en 5 mei, gaf de werkgever geen gehoor. De werkgever wil wel aan de slag met diversiteit en inclusie, wat wij als CNV Vakmensen een belangrijk onderwerp vinden omdat iedereen een plek verdiend in de sector.

Werkgever willen daarnaast ook mee met de vraag om het duurzame inzetbaarheidsbudget verder uit te breiden. Zij bieden hiervoor nu € 100,--, hiermee komt het duurzame inzetbaarheidsbudget op € 500,--. We moeten hierover nog verder in gesprek aan tafel. Voor een verdere verdieping hierbij ben ik erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen. Welke budget zou jij passend vinden, tot welk bedrag zou jij willen kunnen sparen (door jaren bij elkaar op te tellen)? Voor welke doelen zou jij je duurzaam inzetbaarheidsbudget willen inzetten? Maak je er gebruik van en op welke wijze stimuleert jouw werkgever dit?

Het verdere proces


Maandag is er weer een onderhandelingsronde, waarin we verder in gesprek gaan over de voorstellen die op tafel liggen. Hierna zal ik jullie weer informeren door middel van een nieuwsbrief.

Werf een lid


Door jouw betrokkenheid, onderhandelt CNV Vakmensen voor goede arbeidsvoorwaarden in jouw sector. Lidmaatschap loont, zowel collectief als in je privésituatie. Maak je collegae enthousiast voor het lidmaatschap. Breng jij een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon t.w.v. € 12,50 en een superleuke legpuzzel! Dit kan via: https://www.cnv-ledenwerven.nl/.

Contact


Heb je vragen over de onderhandelingen of je werk? Neem dan contact met mij op via: t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
E  06-51 20 29 91
M  t.westerink@cnvvakmensen.nl