Start ICK-onderhandelingen

Eind dit jaar loopt de huidige cao ICK af. We starten in oktober met onderhandelingen voor een nieuwe cao. Gesprekken die over jou en jouw arbeidsvoorwaarden gaan. Maak gebruik van de ruimte om mee te praten en neem contact op.

Loonstijging
In de huidige tijden met covid-maatregelen gaan we starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de ICK-sector. Een bijzondere tijd waar we als samenleving in zitten en die zeker ook invloed heeft op je werksituatie. De situatie zal ook invloed hebben op de cao-onderhandelingen. Zo kan covid druk geven op de loonontwikkeling en zijn goede afspraken over thuiswerken belangrijker dan ooit.
CNV Vakmensen wil in de ICK-sector dan een passende loonsverhoging afspreken. Hierbij de belangrijke vraag aan jou, “Welke loonsverhoging vind je passend bij de komende onderhandelingen?”

Deel je ervaring
Daarnaast ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen met thuiswerken en de omgang van jouw werkgever met de covid-maatregelen. Vragen zoals, hoe is je werkplek ingericht, ontvang je vergoedingen, hoe is de sociale binding met het bedrijf en is er nog aandacht voor ontwikkeling nu je thuis werkt? En voor de mensen die wel op pad gaan, hoe is je veiligheid gewaarborgd?

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast loonstijging en thuiswerken wil CNV Vakmensen ook graag praten over de andere arbeidsvoorwaarden. Wij zijn benieuwd hoe jij tegen de arbeidsvoorwaarden aankijkt die in de cao geregeld zijn. Wat is goed, wat kan beter en wat zie je liever niet meer terug in de cao? Daarnaast zijn wij ook benieuwd naar je werkgeluk en je werk en privé balans, is dit goed geregeld of vraagt dit om aanvullende afspraken? En naar je ervaringen en verwachtingen rondom je laatste dienstjaren voor je pensionering. Zijn hier aanvullende maatregelen nodig en aan welke maatregelen denk je dan? Alle input die we ontvangen zal omgezet worden in concrete voorstellen. Neem hiervoor contact met mij op via onderstaand e-mailadres.

Branchegroep ICT/ICK
Vind jij het leuk om actief betrokken te zijn en wil je meepraten over de cao en je sector, laat me dit dan weten. De komende weken wil ik graag de uitkomsten van de cao-gesprekken klankborden met een aantal leden.

Contact
Er staan diverse vragen in deze nieuwsbrief, die kort zijn samen te vatten. Ik ben benieuwd naar jouw werkervaring, je mening over de cao en ik wil je vragen mee te denken over verbetervoorstellen voor de komende onderhandelingen. Je mening en ideeën kan je met mij delen via: t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Heb je andere vragen rondom je werk of je lidmaatschap, neem dan ook gerust via bovenstaand e-mailadres contact met mij op.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl