CNV tekent verlenging sociaal plan Canon Nederland niet

Canon Nederland (CNL) wil het sociaal plan, dat het met de vakbonden De Unie en FNV in 2021 heeft afgesloten, met 2 jaar verlengen. De overgrote meerderheid van de leden van CNV Vakmensen hebben toen het plan afgewezen. Jullie lieten toen duidelijk blijken dat jullie het sociaal plan veel te mager vonden. Daarom zullen we ook nu niet tekenen.

Jullie gaven destijds aan vooral de factor 1.4 veel te laag te vinden. 1.7 was voor ons de ondergrens. Aangezien het sociaal plan niet is verbeterd, maar het huidige plan slechts wordt verlengd tot 1 januari 2025, zien we geen reden om het dit keer wel te tekenen.

Vergoeding

In het sociaal plan is onder andere afgesproken dat medewerkers bij een reorganisatie een financiële vergoeding van de oude transitievergoeding x 1.4 krijgen, €1500,-  scholingsgeld en €3.000,- voor bemiddeling en outplacement.  In de bijlage staat het complete sociaal plan. Het sociaal plan geldt voor alle medewerkers van Canon Nederland en voor de medewerkers die momenteel onder de ICK-cao vallen.

Niet gebonden

Hoewel we het sociaal plan niet tekenen, betekent dit niet dat jullie geen gebruik kunnen maken van het sociaal plan, mocht dit nodig zijn. Dat kan altijd. Alleen zijn jullie hier niet aan gebonden en kunnen jullie eventueel proberen zelf (betere) afspraken te maken met Canon. Mochten jullie vinden dat wij het sociaal plan nu wel moeten tekenen, laat het me dan weten. Dat kan per mail of via jouw cao.

Geen ontslagen gepland

Canon zegt dat er op korte termijn geen collectieve ontslagen te verwachten zijn. Toch wil het bedrijf het sociaal plan verlengen omdat het bedrijfsresultaat van CNL onder druk staat. Daarom kan het bedrijf niet uitsluiten dat er in de toekomst toch ontslagen zullen vallen, zo laat het weten. 

Samen sterk

CNV Vakmensen blijft de ontwikkeling binnen het bedrijf op de voet volgen. Langs deze weg doe ik een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. De veranderingen die gaan plaatsvinden en hebben plaatsgevonden bij Canon geven opnieuw aan hoe belangrijk het is om een sterke vakbond te hebben. Mocht er een potentieel lid vragen hebben of met mij willen spreken, dan ben ik daar graag toe bereid. Kijk ook op onze website www.cnv-ledenwerven.nl voor meer informatie.
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Kaderleden

Daarnaast roep ik jullie op om met mij plaats te nemen aan de onderhandelingstafel als kaderlid. Op dit moment vinden de onderhandelingen voor een nieuwe cao plaats. Dat doe ik samen met kaderlid Herman Kuypers, werkzaam bij CPPN in Venlo. Aangezien er veel gaat veranderen voor de medewerkers van Den Bosch, is het van groot belang dat ook een vertegenwoordiger van Canon Nederland plaats neemt aan de onderhandelingstafel. Dat is van groot belang aangezien Canon Nederland heeft laten weten over te willen stappen naar de ICK-cao. Dat raakt jullie dus rechtstreeks. Wil jij, samen met mij, strijden voor een blijvend goede cao voor je collega's en jezelf bij Canon Nederland mail of bel me dan. 

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M  06 2902 3284 

Downloads