Al het nieuws

Cao Canon-Océ: we zijn in onderhandeling

Wij, de vakbonden CNV, FNV en de Unie, hebben twee vergaderingen gehad met jullie werkgever. Onderhandelingen kun je de vergaderingen niet noemen, want ieder heeft alleen zijn/haar standpunten toegelicht. Aan het einde van de tweede vergadering hebben wij wel een eerste bod van Canon-Océ gekregen.

CNV Vakmensen zet in de cao-onderhandelingen in op een goede koopkrachtverbetering én behoud van het generatiepact. In onze CNV Vakmensen loonvraag zit eventueel ruimte om opleiding – zelfs voor opleidingen buiten Canon-Océ – voor iedereen te faciliteren.

Op dinsdag 21 mei is de volgende vergadering. Mocht je naar aanleiding van de voorstellen van jullie werkgever vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een mail naar mij: r.jongen@cnvvakmensen.nl

Het eerste bod van Canon-Océ:
- de werkgever wenst een éénjarige cao
- de werkgever geeft een loonbod dat ver van onze loonvraag ligt
- de werkgever wenst de seniorenregeling af te schaffen per 1 juli aanstaande
- de werkgever komt over enkele weken met een voorzet over duurzaam inzetbaarheid
- én de werkgever wenst de teksten van de cao te vereenvoudigen.....

Wij zijn benieuwd naar het voorstel van de werkgever met betrekking tot het onderwerp Duurzaam Inzetbaarheid. Afschaffing van de generatieregeling is voor ons onaanvaardbaar (ons voorstel was om de generatieregeling uit te breiden). Het loonvoorstel van de werkgever vinden wij echt te laag, rekening houdend met de hoge inflatie en de gematigde loonsverhogingen die jullie kregen de afgelopen jaren.

Samen sterk met CNV Vakmensen. Met meer leden staan we nog sterker in de cao-onderhandelingen. Maak je collega lid met onderstaande bon. Of wordt lid als je nog geen lid bent van CNV Vakmensen. Via onze website: www.cnvvakmensen.nl/lidworden

René Jongen
Bestuurder CNV Vakmensen
E.: r.jongen@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 20 29 61 

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.