Werken in de detachering
De vakbond voor detachering
Met CNV Vakmensen sta je er niet alleen voor
Detachering

Doe de Looncontrole Detachering

Onderbetaald?

Regelmatig zien we gedetacheerden die te weinig loon krijgen. Ook hier is de wet redelijk simpel:

De inlenersbeloning is de geldende beloning van medewerkers in dienst van de opdrachtgever, werkzaam in een gelijke of gelijkwaardige functie als de gedetacheerde/uitzendkracht.

Dit is geregeld in art. 8 van de Waadi en in de uitzend cao’s. Elementen die een rol spelen bij het bepalen van jouw loon zijn in ieder geval: je functie loon, ADV, periodieken, loonsverhoging, toeslagen, kostenvergoedingen.

Deze regels zijn gebaseerd op Europees recht. Toch gaat het nog af en toe fout.

Looncontrole Detachering

Daarom hebben we een speciale service, de Looncontrole Detachering. We doen een Quick Scan waarbij we kijken naar een paar zaken om te zien of jouw betaling klopt. Dit doen we voor leden en niet-leden. Dat scheelt jou later veel gedoe en je weet waar je recht op hebt.

Onderbetaling kun je 5 jaar terug in de tijd terugvorderen. Dit levert regelmatig stevige loonvorderingen op van 1.000 tot 10.000 euro! Ook daarbij kunnen we je helpen.

Wat hebben we nodig?

  • Je contract en uitzend- of plaatsingsbevestiging als dit niet in het contract staat
  • De laatste 5 loonstroken
  • Een urenregistratie over de periode van de loonstroken
  • Een korte omschrijving van je arbeidshistorie bij dezelfde opdrachtgever/inlener en een omschrijving van de werkzaamheden

Hoe vollediger je kan aanleveren hoe beter de Quick-Scan.

Mocht je een Quick-Scan willen laten uitvoeren of nadere vragen hebben neem dan contact op met Roderik Mol, r.mol@cnvvakmensen.nl

Ook andere vragen zijn welkom.

Stel je vraag

Mijn gegevens
*