Werken in de detachering
De vakbond voor detachering
Met CNV Vakmensen sta je er niet alleen voor
Diensten

De vakbond voor detachering

Als vakbond zijn wij er voor gedetacheerden, wij snappen dat je gewoon leuk wilt werken en geen gedoe wilt. Ook snappen we dat je je geen uitzendkracht of payroll kracht voelt. Wat kunnen wij voor je betekenen?

Voor- en nadelen

Werken als gedetacheerde heeft voor- en nadelen. Aan de ene kant ben je populair. Het detacheringsbedrijf is dol op je, degene bij wie je werkt is dol op je. Je hebt vaak recht op een leaseauto of een ns-businesscard, opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en een coach. Tegelijkertijd kun je van bedrijf naar bedrijf hoppen en overal leuke mensen ontmoeten en op verschillende plekken in de keuken kijken. Kortom detacheren is best leuk.

Onderbetaald

Aan de andere kant krijg je vaak een contract dat ingewikkeld is (doe onze contractcheck) of een salaris dat niet klopt (doe onze looncheck). Bovendien zien we vaak dat gedetacheerden onderbetaald worden.

Voorbeeld: jij verdient als gedetacheerde bij een bank € 2000 euro plus een leaseauto. Iemand die vast bij de bank werkt krijgt € 2500 euro met ns-businesscard. Jij verdient dan te weinig omdat je alleen de 2000 en de 2500 moet vergelijken! De leaseauto en andere voorwaarden tellen niet mee voor het bepalen van je brutoloon in de schalen. Wat we ook vaak zien is dat jij 40 uur werkt en de vaste medewerkers 36 of 38 uur. Jouw salaris moet dan naar rato worden aangepast.


Kortom, er is nog een wereld voor je te winnen. Wij willen jou daar bij helpen. Collectief door met zijn allen een vuist te maken. Individueel door je bij te staan als je bijvoorbeeld te weinig krijgt uitbetaald. Word daarom lid.
Heb je vragen? Doe onze contractcheck.

Waarom CNV Vakmensen?

Detacheringsbedrijven verdienen goed. Als gedetacheerde houd jij met jouw werk de backoffice van het detacheringsbedrijf in leven. Vergeet ook de aandeelhouders en andere financiers niet. Deze business verdient aan jou en hun adviezen zijn dus uiteindelijk altijd vanuit werkgevers perspectief.

CNV Vakmensen hoeft als vakbond geen winst te maken, we hebben geen aandeelhouders. Voor echt onafhankelijk advies ben je bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op met Roderik Mol, bestuurder gedetacheerden.
Tel: 0620471890 of email r.mol@cnvvakmensen.nl

Werken bij een detacheringsbedrijf

Ben jij niet gedetacheerd maar werk je wel bij een detacheringsbedrijf dan helpt mijn collega Marten Jukema jou. Neem hier contact met hem op.

Oproep aan detacheringsbureaus en gedetacheerden

Lees meer

Word nu lid van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen 
 • Rechtshulp voor werk en privé 
 • Hulp bij je belastingaangifte 
 • Korting op verzekeringen 
 • Informatie en advies bij ziekte
Word lid met 50% korting
Al lid? Werf een lid!

Nieuwe baan gevonden?

Heb je een nieuwe baan? Dan kan dat problemen opleveren door een:

 • Concurrentiebeding
 • Relatiebeding
 • Ander soort beding
 • Hoge kosten voor inlener die jou aanneemt

Laat jouw loon controleren

Krijg jij genoeg betaald? Regelmatig zien we dat het loon van gedetacheerden niet klopt.

Laat nu jouw loonstrook controleren. Je kunt nog tot 5 jaar terug vorderen!

Ben je ziek?

In de praktijk ontstaan vaak problemen wanneer gedetacheerden ziek worden, denk aan:

 • Minder of geen loon ontvangen
 • Onkostenvergoeding inleveren
 • Lease auto inleveren
 • Lagere functie als je terug komt

Niet alles mag zomaar. Wij kunnen je helpen, ook als je gaat re-integreren.