Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Diensten

Werkgeluk kun je zelf beïnvloeden

Voelen dat je op de goeie plek zit. Elke dag leuke dingen doen. Fluitend naar je werk. Het zijn allemaal signalen dat jij gelukkig bent op je werk. Wist je dat gelukkig zijn in je werk de belangrijkste voorwaarde is om ook buiten je werk gelukkig te zijn?

Wie elke dag met plezier zijn werk doet is bovendien productiever, innovatiever en minder snel ziek. Werkgeluk verkleint de kans op burn-out. En het meest belangrijk: jouw mate van werkgeluk bepaalt voor een heel groot deel dus hoe gelukkig je bent buiten je werk.

Tools

Maar gelukkig zijn in je werk, daar heb je zelf geen invloed op, toch? Mis! Wist je dat je zelf heel wat tools in handen hebt waarmee je je eigen werkgeluk kunt vergroten? Wist je dat het zelfs mogelijk is in cao’s afspraken te maken over werkgeluk? In de cao van ING is dat gelukt!

Elke dag een tip

Om je op weg te helpen je eigen werkgeluk te vergroten, plaatsen we in de Week van het werkgeluk (23 t/m 27 september) elke werkdag op deze pagina een tip die jou helpt meer gelukkig te zijn of te worden in je werk.

Workshop

Wil jij je nog meer verdiepen in het vergroten van je eigen werkgeluk? Dan verzorgt CNV Vakmensen workshops voor jou en je collega’s. Daarin helpen we je de waarden te vinden die jouw werkgeluk vergroten. We reizen met onze Passietour heel Nederland door. Wil je dat we ook bij jouw bedrijf langskomen? Vul dan het formulier hieronder in. Liever eerst wat meer informatie? Vul dan ook het formulier in.
Team loopt over zebra op straat.

Agenda

De CNV Passietour komt langs op:

  • 23/9 in Rotterdam (bedrijven in de havens, ABN AMRO)
  • 24/9 in Apeldoorn (Achmea, Aegon)
  • 25/9 in Utrecht (CNV)
  • 26/9 in Leeuwarden (Achmea)

Meld jouw bedrijf aan voor de CNV Passietour
*
*
*
Werkgeluk in de cao? In de cao van ING hebben we de volgende afspraken gemaakt


Er zal zoveel als mogelijk rekening gehouden worden met de individuele omstandigheden van werknemers. Dat betekent dat ze daarover in gesprek zullen gaan met hun leidinggevenden. Dat is voor beiden wennen. Om werknemers daarbij te helpen hebben is afgesproken dat er interne collega’s worden opgeleid om mensen te helpen het gesprek over hun toekomst aan te gaan. Ook de leidinggevende zal leren hiermee om te gaan. Bij uitvraag bleek dat als het onderwerp ‘tijd’ aandacht krijgt, dit het meeste werkgeluk oplevert. Daarom is er een budget van 0,4% afgesproken. Van dat geld wordt een zogenaamde pool van werkgelukbrengers (vervangers) ingericht, zodat werknemers tijd hebben voor hun eigen ontwikkeling en hun werk-privébalans.