Uitreiking petitie Teleperformance Zwolle

Afgelopen woensdag heeft een groep werknemers een petitie overhandigd aan de directeur van Teleperformance, tevens voorzitter van de werkgeversvereniging. In de petitie roepen 151 werknemers, voornamelijk van de vestiging Zwolle van Teleperformance, alle werkgevers in de Facilitaire Contactcenter Branche op tot een fatsoenlijke cao-loonsverhoging. Van het huidige loon kunnen mensen door de hoge inflatie hun rekeningen niet meer betalen. Het gaat niet meer.

Uitreiking

De uitreiking vond plaats op de vestiging Zwolle van Teleperformance. In een goede sfeer hebben de werknemers uitgelegd dat het gewoon niet meer gaat. Mensen kunnen geen eigen woning huren van dit loon, laat staan kopen. De hoge lasten maken het rondkomen steeds moeilijker voor alle groepen. Het zelf voorschieten van reiskosten is voor velen een probleem. Kortom de nood is hoog.
Ook werd er aangegeven dat men het werken bij bijvoorbeeld Teleperformance leuk vindt, maar dat mensen toch gaan solliciteren bij andere banen simpel omdat het financieel moet. 

Met deze petitie, ondertekend door 151 mensen, werd duidelijk gemaakt dat er vanuit werkgeverskant een goede loonsverhoging moet komen. Dit jaar nog omdat gevolgen van de gestegen kosten op te vangen. Werkgever gaf aan dat de opdrachtgevers niet meer willen betalen. Het was verder een goed en constructief open gesprek.

Deze week zullen vakbonden werkgevers een laatste kans geven om aan jullie eisen tegemoet toekomen. Lukt dat niet dan zullen we duidelijke signalen richting de opdrachtgevers moeten gaan afgeven.

Deze maand wordt er tussen de contactcenters en de klanten onderhandeld over de tarieven. Daarom is het essentieel dat jullie laten merken dat het niet meer gaat en dat ook de opdrachtgevers gewoon veel meer moeten gaan betalen. 

Lid worden

Is jouw collega al lid? Nee, maak mensen dan lid en win een cadeau bon Member Get Member - Bestaande leden - cnv-ledenwerven.nl.

Vragen?

Mocht je vragen hebben, bel of mail dan met Roderik Mol, bestuurder (0620471890 of r.mol@cnvvakmensen.nl).

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-20 47 18 90
E  r.mol@cnvvakmensen.nl