Al het nieuws

Overname Cendris door Yource

CNV Vakmensen is door PostNL en Yource geïnformeerd over de overname van Cendris door Yource. De werknemers, (incl. uitzendkrachten ongeveer 3000 man) zijn vandaag geïnformeerd door werkgever.  Alle werknemers , ook uitzendkrachten , die vragen hebben kunnen mij mailen met hun vraag. Mail naar: r.mol@cnvvakmensen.nl

Cendris wordt onderdeel van een groter facilitair contactcenter concern dat samen een van de grootste facilitaire contactcenter dienstverleners van Nederland zal worden. Daarmee komt Cendris bij een club die als kern facilitair contactcenters verzorgen heeft. Als CNV Vakmensen hopen wij dat dit positief zal uitpakken voor de werkgelegenheid en investeringsmogelijkheden. Volgens werkgever sluiten de activiteiten van Cendris en de koper beter op elkaar aan dan voorheen bij PostNL. Wij hopen dat er meer ruimte om te investeren ontstaat.

Als onderdeel van PostNL was Cendris ingebed in de medezeggenschapsstructuur daar en was er goed overleg met de vakbonden. CNV hoopt dat dit bij Yource ook gaat gebeuren. Wij hebben Yource gevraagd om overleg. Ook zullen wij overleggen met de ondernemingsraden, Cendris heeft al een goed functionerende OR voor Yource is dat helaas nog onbekend.

Arbeidsvoorwaardelijk verwachten wij veel van Yource. De ceo heeft in het verleden verkondigd dat de lonen in facilitaire contactcenters te laag zijn zie https://fd.nl/achtergrond/1299072/de-callcentermedewerker-verdient-te-weinig. Dat zijn wij natuurlijk met hem eens. Yource valt zelf onder de cao uitzendkrachten, Cendris valt onder de cao voor facilitaire contactcenters. Wij zullen werkgever vragen of dit in de toekomst nog gevolgen gaat hebben.

Werkgever verwacht  geen gevolgen voor de werkgelegenheid. CNV vakmensen zal dit voor jullie in de gaten houden en opkomen voor de belangen van alle werknemers (incl uitzendkrachten) waar nodig. Hiervoor willen we met Yource in gesprek.

Heb je vragen, bel of mail mij; Roderik Mol, Bestuurder CNV Vakmensen 06-20471890 r.mol@cnvvakmensen.nl


Stuur deze nieuwsbrief door naar al jouw collega's die misschien geen lid zijn.