Al het nieuws

Callcenters: thuiswerken of verplicht op kantoor

Werk je vanuit thuis of mag het niet? We horen het graag. Vanaf 1 januari 2021 hebben jullie recht op een thuiswerkvergoeding van maximaal 35 euro. Ook moet werkgever jullie beoordelen en moet er vóór 1 maart 2021 een functie-indeling in junior, medior of senior gemaakt worden. Lees meer over de cao in de Callcenterkrant van CNV Vakmensen.

Thuiswerken is de regel
Iedereen moet zoveel mogelijk thuiswerken. Veel werkgevers regelen dat gelukkig prima. Werknemers krijgen laptops, schermen etc. Maar uit ons onderzoek blijkt dat er toch nog mensen naar kantoor moeten.
Lees hier http://bit.ly/2XHTmTj over het onderzoek dat wij over thuiswerk hebben uitgevoerd. Moet jij op kantoor komen en vind je dat niet fijn, mail mij dan voor tips hoe hier mee om te gaan.

Thuiswerkvergoeding
Vanaf 1 januari is in de cao geregeld dat je recht hebt op een thuiswerkvergoeding: het bedrag is 35 euro per maand op basis van een fulltime-contract als je eigen apparatuur gebruikt en 25 euro per maand als je apparatuur van je werkgever krijgt.
Krijg je geen vergoeding, mail mij dan voor tips hoe je dit kunt aankaarten zodat je het wel gaat krijgen. Veder is het zo dat het belangrijk is dat je een goede thuiswerkplek hebt. Bekijk het filmpje  https://www.cnv.nl/actueel/nieuws/nieuwsdetail/thuis-werken/
Is het bij jou niet goed geregeld of heb je vragen? Mail mij dan.

Beoordelingen en indeling junior, medior senior
In de cao is geregeld dat werkgever je moet beoordelen en dat werknemers ingedeeld moeten worden in junior, medior of senior. Graag hoor ik of dat bij jou op het werk ook gebeurt. Wil jij een CNV waterfles verdienen? Als je mij een verslag mailt hoe de beoordeling en het junior, medior of seniorverhaal bij jouw werkever uitpakt, dan stuur ik jou een CNV waterfles toe.

Nieuwe cao!
Wat wil jij dat er in de cao geregeld moet worden? Kijk dan hier en praat mee: https://www.jeachterban.nl/callcenters/

Callcenterkrant
CNV Vakmensen heeft een Callcenterkrant gemaakt. Wil je die lezen, kijk dan in de bijlage!

Roderik Mol, bestuurder CNV Vakmensen
E r.mol@cnvvakmensen.nl
M 06 2047 1890

Downloads