Roosters I-SEC

De afgelopen tijd hebben veel beveiligers van I-SEC bij CNV Vakmensen hun zorgen geuit over de roosters bij I-SEC. I-SEC heeft namelijk aangegeven de roosters van voor de contractwisseling tot en met eind 2021 weliswaar te respecteren, maar daarna wellicht weer te herzien?

Contractwisseling

CNV Vakmensen heeft sinds de contractwisseling op 3 december 2020 al meerdere malen duidelijk gemaakt dat de roostertijden hetzelfde dienen te blijven en niet zomaar eenzijdig gewijzigd kunnen worden. 

Corona

Het is een roerige tijd, de uitvraag van Schiphol is vanwege Corona eerst laag geweest en wordt nu weer op 50% geschat. Desondanks vond Schiphol dat de tender van de Schipholbeveiliging vorig jaar wel doorgevoerd moest worden. Vakbonden waren hier vanaf het begin al kritisch over, omdat de contractwisseling voor nog meer onrust kon gaan zorgen. CNV Vakmensen blijft van mening dat je de roosters die je voor 3 december 2020 hebt gewerkt in ieder geval nu nog steeds zou moeten kunnen werken. Roosters zijn wat ons betreft namelijk arbeidsvoorwaarden.

Met verschillende bedrijven zijn we hier nog steeds over in gesprek. Bij I-SEC is tot nu toe veel geregeld voor de overgekomen beveiligers, echter kan het niet zo zijn dat deze eind dit jaar alsnog gaan veranderen. Mocht je hierover berichten krijgen van I-SEC laat dit dan gelijk weten aan info@cnv.nl. Roostertijden zijn van groot belang voor je werk/ prive balans, mogen niet zomaar veranderen en zijn een arbeidsvoorwaarde. 

Werk je bij I-SEC en ben je nog geen lid van de vakbond, meld je dan nu gelijk aan op www.cnvvakmensen.nl/lidworden en zorg ervoor dat jij straks in ieder geval wel direct geholpen kan worden als het nodig is. 

Een leuk weetje: bij I-SEC heeft CNV Vakmensen inmiddels een mooie groep kaderleden. Bij deze kaderleden kan je ook altijd terecht op de werkvloer met signalen, vragen en verbeterpunten in het werk. Nancy van der Waart is voorzitter en Bianca Penner secretaris, vraag hen gerust wat de kaderleden op de werkvloer voor je kunnen betekenen. 

Blijf gezond en voor nu sowieso ook een mooie zomer gewenst!

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl