Leden stemmen in met roostersystematiek G4S AS

In onze nieuwsbrief van 10 juli jl. hebben we je verteld dat we aanvullende afspraken hebben gemaakt over de roosters en vroegen we je om ons te vertellen of je wel of niet kon instemmen. Een meerderheid van de reacties was positief, waardoor CNV Vakmensen nu ook akkoord kon gaan.
Instemming
De ondernemingsraad is nu aan zet. Zij hebben formeel, en ook volgens afspraak, instemmingrecht op de roosterafspraken.

Ingewikkeld
Het roosteren blijft ingewikkeld en er zijn veel regels waarmee je te maken hebt. Met de nieuwe afspraken weet je langer van tevoren wanneer je moet werken en heb je meer invloed op je rooster. The proof of the pudding is in the eating. Als er één tekst is die van toepassing op de roosters bij G4S AS, dan is het deze wel. Maar wat voor ‘pudding’ het uiteindelijk wordt, is niet alleen aan G4S AS. Maak gebruik van de mogelijkheden om optimaal invloed uit te oefenen op je werktijden.

Bewaar de nieuwsbrieven
We hebben in onze nieuwsbrieven van 6 mei en 10 juli alles op een rijtje gezet m.b.t. de roosters. Bewaar die nieuwsbrieven! En mocht je ze tóch kwijt zijn? Dan staan ze gelukkig ook nog op onze website https://www.cnvvakmensen.nl/caos/beveiliging
Let op, dit zijn de nieuwsberichten die steeds worden ververst dus om te voorkomen dat je je arm lamscrollt door de berichten, maak er nu alvast een printje of bestandje van en bewaar ze. Natuurlijk kun je ook altijd nog bij ons terecht.

Monitoren
Ondanks de instemming weten we ook dat er nog veel twijfels zijn en moeten de nieuwe afspraken zich nog bewijzen.
En ja, natuurlijk hadden wij ook graag meer zekerheden gewild of (nog) meer invloed, maar dit is op dit moment het maximaal haalbare.
Samen met jullie blijven wij de uitwerking van de gemaakte afspraken monitoren en als het nodig is dan trekken wij aan de bel.

Samen
Vakbondswerk doen we samen. Jullie, ik, wij. Alleen samen kunnen we het beter maken voor beveiligers.
Doe mee of laat je collega meedoen. Lid worden is heel gemakkelijk, https://www.cnv-ledenwerven.nl/ 

Heb je nog vragen, stuur me dan een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl