Hoe zit het met jouw aanvragen voor een verlofdag?

CNV Vakmensen krijgt al langere tijd klachten van beveiligers bij G4S AS over het niet kunnen opnemen van verlof, en dan met name de losse verlofdagen.

We hebben dat al een aantal keren aan de orde gesteld tijdens overleg met de directie, maar we komen daar niet verder. Volgens jullie werkgever wordt er nog steeds wél verlof uitgedeeld.

Wij worden geconfronteerd met verschillende geluiden. Aan de ene kant mensen die nauwelijks een dag vrij kunnen krijgen en aan de andere kant mensen die, soms op het allerlaatste moment alsnog de dag krijgen die ze zo graag wilden hebben.
Daarom willen we nu weten hoe het écht zit en daarvoor hebben we jouw medewerking nodig.

Speciaal hiervoor hebben we een apart e-mailadres gemaakt cnvg4s@gmail.com
Stuur een mail waarin je het volgende schrijft:

  1. Je naam
  2. Of je lid bent van een vakbond en zo ja van welke
  3. Wat je lidnummer is
  4. Op welke datum je de aanvraag hebt gedaan
  5. Op welke datum je een afwijzing hebt gehad
  6. Of het gaat om 1-daags verlof
  7. Of dat het gaat om meerdaags verlof
  8. Welke dagen (data)
  9. Reden van afwijzing
  10. Of je na een eerdere afwijzing alsnog op het laatste moment je verlof kreeg

Wij verzamelen de informatie uit de mails die binnenkomen. Daarmee hebben we dan een beter beeld van de situatie. Dat maakt het gesprek met je werkgever gemakkelijker. Komen we er dan nog steeds niet uit, dan is het mogelijk dat we op dat moment samen met jullie besluiten om verdere stappen te nemen. Je werkgever moet je immers in staat stellen om je verlof op te nemen.

Je kunt reageren tot 1 mei.

Als je vragen hebt, dan kun je terecht bij onze mensen op de werkvloer: Roy Amstelveen, Richard van der Vinden, Matthijs Roozendaal, Dave Storsbergen, Rob Wolzak, Aad Immers. Rogier van der Meij, René Dooremalen, Cor de Boer en Anoeska Beugelsdijk.

Aletta Bulsink
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl