Vanaf nu geen gedoe meer over handschoenen

Als beveiliger beslis je zèlf over het wel of niet dragen van handschoenen bij het fouilleren. We hebben begrepen dat jullie - sinds zondagmiddag - voldoende ruimte hebben om zelf die afweging te maken. Dat is een goede zaak. We willen vanaf nu geen gedoe meer over de handschoenen.

Zoals jullie weten hebben we vorige week opnieuw aan de bel getrokken over de handschoenen-kwestie. Wij vinden: de beslissing om bij het fouilleren wel of geen handschoenen te dragen, is aan jou als beveiliger. Het gaat om jouw gezondheid.

Soepeler

Die aandacht, ook in de media, heeft er kennelijk toe geleid dat er inmiddels - sinds afgelopen zondag - opeens heel soepel wordt omgegaan met het gebruik van handschoenen. Dat is mooi.

Maar dat moet ook zo blijven. We accepteren het niet meer dat je er bij het fouilleren op wordt aangesproken en je handschoenen uit moet doen - terwijl jij ze graag gewoon aanhoudt.

Signalen melden

We blijven erop letten dat dit goed gaat. Daarom vragen we je om handschoenen-kwesties direct bij ons te melden. We ondernemen dan actie richting Schiphol en de beveiligingsbedrijven.

Werk ze vandaag!

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 45
E: e.maas@cnvvakmensen.nl