Scholingsbudget voor beveiligers

In de cao voor de particuliere beveiliging hebben CNV Vakmensen en de andere vakbonden met de werkgevers afgesproken dat er budget vrijkomt voor beveiligers die hun kansen op een andere baan buiten de branche willen vergroten.

CNV Vakbonden en FNV hebben het initiatief genomen en nu gaat het van start!

Voor wie
Beveiligers die werkzaam zijn in de particuliere beveiliging en onder die cao vallen kunnen zich aanmelden. Je moeten minimaal 1 jaar als beveiliger werkzaam zijn. Verder moet je de Nederlandse taal goed beheersen, je moet voldoende vrije tijd hebben om de opleiding te kunnen volgen en er moet een kans op werk zijn in je ‘nieuwe’ vak.

Opleiding
Het begint bij jou. Als jij in aanmerking wilt komen voor een opleiding die door het sociaal fonds betaald wordt, meld je dan aan bij de mensen van James via https://jamesloopbaan.nl/sector/sector-beveiliging/. Laat weten welke opleiding je wilt volgen, waarom je voor deze opleiding gaat en bij welk beveiligingsbedrijf je werkt. De scholing kan in heel Nederland gevolgd worden. Vraag is wat je wilt studeren en hoe je dat succesvol kunt doen. Daarin zullen de professionals van James je begeleiden.

Vervolgens nodigt James je uit voor een gesprek. Daaruit volgt een advies. Dat advies wordt vervolgens gedeeld met een commissie die bepaalt wie een opleiding mag gaan volgen. Van het sociaal fonds (SFPB) hoor je of je de opleiding kunt gaan doen. Let wel: ongeveer 40 beveiligers kunnen gebruik maken van het budget. Als het geld op is, kun je hier geen beroep meer op doen.

Vragen
Wil je meer weten over deze regeling, kijk dan op de site van James via de link die hierboven staat. Wacht niet te lang. Dit is een mooie kans om iets te doen aan je duurzame inzetbaarheid!

Aletta Bulsink
Bestuurder
M: 06-20471888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl