Kinderopvang voor beveiligers in vitale sectoren

De school dicht. De kinderopvang dicht. Wat nu? Ook beveiligers die een onmisbare taak hebben bij de ondersteuning van vitale beroepen kunnen gebruik maken van noodopvang voor de kinderen, zodat zij hun werk kunnen blijven doen. Dat heeft de Rijksoverheid vandaag bekend gemaakt.
Werk je als particulier beveiliger in de ondersteuning van vitale sectoren of beroepen, dan kun je een beroep doen op de kinderopvangvoorzieningen die morgen beschikbaar zijn. Het gaat om beveiligingswerk bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, distributiecentra, luchthavens, supermarkten, stations, havens en overheidsinstellingen.

Deze kinderopvang is een noodvoorziening, heb je zelf mogelijkheden om de kinderen op te vangen, dan heeft dat de voorkeur. Het volledige bericht van de Rijksoverheid met vitale sectoren en beroepen kun je hier lezen. 

Belangrijk nieuws voor beveiligers

De afgelopen dagen veranderen de berichten per uur. Van een aantal beroepsgroepen - waaronder de beveiligers - wordt in deze crisis veel gevraagd. Via het twitter-account @cnvbeveiliging en via de Facebook-pagina @cnvbeveiliging probeer ik daarom belangrijke berichten voor de beveiligers zo snel mogelijk te delen.

Zijn er belangrijke vragen of belangrijke ontwikkelingen, laat het me weten.

Met vriendelijke groet, Erik Honkoop


Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen