Witboek over onveranderd loonbod ING van 2%

ING ziet geen aanleiding om het salarisbod van collectief structureel 2% salarisverhoging te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar jouw antwoord op de vraag: wat doet dat met jou?

CNV Vakmensen verzamelt jullie antwoorden anoniem en bundelt dat tot een witboek. De Unie doet hetzelfde. Beide bonden zullen het samenvoegen en aanbieden aan de directie van ING. Je kunt jouw antwoord digitaal aan ons laten weten met deze link.  Je kan uiterlijk 30 september deze vragenlijst invullen. Wil je liever niet digitaal antwoorden, dan kun je jouw antwoord ook e-mailen naar andre.kramer@ing.com André Kramer vormt samen met Roel van Riezen de cao-onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen. Stuur de link ook door aan jouw collega die geen lid is van CNV Vakmensen. Deze nieuwsbrief met  link kun je terugvinden op onze website; Cao ING | CNV Vakmensen

Achtergrond

CNV Vakmensen heeft in een eerdere CNV-enquête aan jullie uitgevraagd wat jullie willen in de cao. Jullie hebben vrijwel allemaal ingevuld dat jullie een structurele loonsverhoging wilden die ervoor zorgt dat het inkomen meestijgt met de inflatie. En daarnaast willen jullie goede afspraken over werkzekerheid. 

ING kwam in de eerste onderhandelingsronde op 8 september met een openingsbod van 2% structurele loonsverhoging. CNV Vakmensen vroeg aan ING om elke onderhandelingsronde met een hoger loonbod te komen. De verwachtingen waren hooggespannen: een paar uur voor het tweede cao-overleg bracht ING Research een rapport uit. Daarin staat dat de arbeidsproductiviteit in Nederland voldoende ruimte biedt voor een gemiddelde loonsverhoging van 5%. 
De cao-onderhandelingsdelegatie van ING had op 15 september aan het begin van het overleg een andere boodschap: ING heeft nu geen ruimte om meer te bieden dan 2%. CNV Vakmensen heeft daarom niet onderhandeld op 15 september. CNV Vakmensen heeft daarop geantwoord: wij willen ruim voor de volgende onderhandelingsronde van 12 oktober weten of en hoeveel ING biedt. Afhankelijk van het antwoord van ING bepaalt CNV Vakmensen de strategie: wel of niet onderhandelen.

Jouw rol

De enige die de impasse nu kan doorbreken, ben jij. Samen met je collega’s. Vul daarom jouw antwoord in op het witboek. En ook al je collega’s kunnen het witboek invullen, ook als ze geen vakbondslid zijn. Stuur daarom dit bericht door aan je collega’s. En zorg dat al je collega’s lid zijn van CNV Vakmensen. Als je voor half oktober lid wordt, is het gratis.

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl