Update cao-traject ING

Zoals eerder aangekondigd hebben de vakorganisaties gezamenlijk een brief gestuurd naar de Raad van Commissarissen van ING. Wij gaan ervan uit dat de RvC zich inmiddels ook zorgen maakt over de gevolgen voor het bedrijf van het uitblijven van een cao. De brief, waarin wij de RvC vragen te interveniëren, kun je lezen in de bijlage.

Cao-overleg

Helaas wilde de directie van ING-NL niet naar Leeuwarden komen om met de medewerkers daar te spreken. In de tijd tussen 22 november (de actie in Leeuwarden) en nu is er regelmatig contact geweest met ING. Hieruit is niet gebleken dat de opstelling van ING is veranderd. Ervaringen met de vorige cao hebben ons geleerd dat een door ING eenmaal ingenomen standpunt niet meer verandert. Argumenten, overleggen, praten met elkaar, het helpt niet. Daarom vinden vakorganisaties het zo belangrijk om een goed openingsbod van ING te krijgen.

Periodiek overleg

Door de vakorganisaties is voorgesteld om de datum van 1 december 2022 te gebruiken voor periodiek overleg. Er zijn verschillende onderwerpen die voor medewerkers van belang zijn, zonder dat ze direct de cao-onderhandelingen raken, zoals het vervolg van de pilot onbeperkt verlof of de uitleg van de ploegentoeslagbepalingen.

Vervolgstappen

De hierna volgende gereserveerde overlegdatum is 9 december 2022. Wellicht kan de RvC voor die tijd wat betekenen.

Contact

Heb je vragen over deze nieuwsbrief of opmerkingen over het cao traject, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.
Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina waar je tijdens alle fases van het traject je vragen kunt stellen of reageren. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar de site van CNV Vakmensen (www.cnvvakmensen.nl), ga naar het kopje cao's en tik in het zoekveld: ING.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M:  06 2390 9865
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Mede namens Andre Kramer (delegatielid CNV Vakmensen)

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error