Stand van zaken cao-overleg InsingerGilissen

In deze nieuwsbrief informeren we jullie over de stand van zaken omtrent het cao-overleg InsingerGilissen. Momenteel hebben wij de tweede onderhandelingsronde gehad, maar wij zijn er nog niet uit.

Tijdens de eerste onderhandelingsronde zijn er meerdere zaken besproken waaronder het loonbod van de werkgever.

Salaris 

Op maandag 8 januari heeft de tweede onderhandelingsronde plaatsgevonden voor een nieuwe cao. In dit tweede gesprek hebben vakbonden en werkgever geprobeerd dichter bij elkaar te komen omtrent salaris en andere afspraken. CNV Vakmensen had als voorstel om zowel een percentuele verhoging als een nominaal bedrag af te spreken, zodat ook de personen in lagere schalen erop vooruitgaan. Het loonbod van de werkgever bedroeg 2,5%, dat is volgens CNV Vakmensen te weinig.

CNV Vakmensen is van mening dat we de inflatie van afgelopen jaar zo goed mogelijk moeten compenseren.

Alhoewel het bod van werkgever en het voorstel van bonden erg uit elkaar lopen, hopen wij als CNV Vakmensen toch tot een mooie overeenkomst te komen. Beide partijen zijn erbij gebaat dat de cao verlengd gaat worden, maar dit moet natuurlijk wel onder voorwaarden waar de meeste mensen zich door gesteund en gehoord voelen. Werkgever geeft aan dat ze tegen moeilijke dingen aanlopen zoals het invullen van vacatures en de algehele financiën.

Hoe nu verder?

Op 30 januari staat de volgende afspraak gepland. Als CNV Vakmensen hopen wij dus rond die tijd tot goede afspraken te komen die wij dan ook zullen voorleggen aan de leden. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen

Heb je nog vragen?

Voor vragen of opmerking ben ik bereikbaar via e-mail of telefoon. Volg ons ook op de cao-pagina waar je vragen kunt stellen en mee kunt praten. Ga naar de cao-pagina: Cao InsingerGilissen Bankiers N.V | CNV Vakmensen

Abel Smit
Bestuurder CNV Vakmensen
ab.smit@cnvvakmensen.nl
06 1871 0579 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error