InsingerGilissen: Terugtrekking uit de onderhandelingen vanwege ontoereikend bod

Graag wil ik jullie op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen in de onderhandelingen met InsingerGilissen over de cao voor 2024.

Terugtrekking

Helaas moet ik mededelen dat wij ons genoodzaakt hebben gezien om ons terug te trekken uit de onderhandelingen na de vierde ronde.

Wij hadden gehoopt dat deze onderhandelingsronde een stap voorwaarts zou zijn richting een goed cao-akkoord, echter was het bod dat door InsingerGilissen werd voorgelegd dermate beneden peil dat wij niet anders konden dan ons terug te trekken uit de onderhandelingen.

Wij willen benadrukken dat wij altijd bereid zijn geweest tot constructieve onderhandelingen, maar een compromis moet wel rechtvaardig en acceptabel zijn voor beide partijen.

Fysieke bijeenkomst

De volgende stap in dit proces is om de werkgever in te laten zien dat het loonbod sterk verbeterd dient te worden alvorens wij als bonden weer in onderhandeling willen gaan. Dit gaan wij doen door middel van een medewerkersbijeenkomst op kantoor. In deze bijeenkomst horen we graag jouw mening en zullen we toelichten hoe wij het verdere proces voor ons zien.

De medewerkersbijeenkomst zal plaatsvinden samen met het FNV op 12 maart om 10:30 bij jullie op kantoor. Wij moedigen elke medewerker van InsingerGilissen aan om hierbij aan te sluiten. Wij horen graag ieders mening. Mocht het niet lukken om fysiek aan te sluiten, dan is er ook een mogelijkheid om digitaal deel te nemen. Uiteraard is ons signaal sterker als zo veel mogelijk medewerkers fysiek aansluiten. Klik hier om de bijeenkomst digitaal bij te wonen.

De volgende stap

Stuur deze nieuwsbrief naar zoveel mogelijk collega’s in je team of op je afdeling.

Mocht je naar aanleiding van mijn brief nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met mij op via de mail.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt ontvang jij een cadeaubon van €20 en InsingerGilissen betaalt het 1e jaar van het lidmaatschap voor het nieuwe lid. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl Samen staan we sterker!

Hopende jullie voldoende geïnformeerd te hebben.

Abel Smit
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 1871 0579
E: ab.smit@cnvvakmensen.nl