Al het nieuws

Banking4Better bij ABN AMRO, vergeet je dagen niet

CNV Vakmensen heeft vorig jaar met de bank afgesproken dat iedere medewerker vanaf 1 januari 2020 elk jaar een week Banking for Betterdays krijgt (gebaseerd op je gemiddelde arbeidsduur). Een hele 'werk'week om te besteden aan je eigen ontwikkeling of aan maatschappelijke doelen. Je hebt nog anderhalve maand om deze te gebruiken. Daarna vervallen je dagen van dit jaar.
Banking4Better voor een ander
We hebben afgesproken dat je elk jaar een hele week ter beschikking krijgt om iets te betekenen voor bijvoorbeeld maatschappelijke doelen. Jij kunt dus een handje helpen bij organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken, juist ook in deze tijd.
Als je het nog niet hebt gedaan, kijk dan om je heen en steek je helpende hand uit. Veel organisaties komen handen tekort. Hoe mooi is het als ze die van jou dan wel ter beschikking hebben.

Banking4Better voor jezelf
Dit jaar is het anders dan anders door Covid-19 en (wellicht) moeilijker om vrijwilligerswerk te doen; ook zijn CNV-ers over het algemeen geneigd om eerst aan anderen te denken en dan pas aan zichzelf. Dat is een mooie kwaliteit maar je kunt de dagen natuurlijk ook geheel of gedeeltelijk voor jezelf gebruiken door te werken aan je eigen ontwikkeling. Ook hiervoor geldt: laat die dagen niet verloren gaan.

Vervallen dagen
De dagen die je in 2020 niet (hebt) gebruikt, vervallen aan het einde van het jaar. Dat is zonde. Jammer voor jezelf, jammer voor de organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken en jammer voor de bank die met de Banking4Betterdays immers ook een signaal wil afgeven dat de bank en jullie onderdeel zijn van de samenleving.

Banking4Better in 2021
Op 1 januari 2021 krijg je opnieuw een week B4Bdays toegekend en dat vervolgens elk jaar opnieuw. We kunnen je alleen maar op het hart drukken om de dagen daadwerkelijk te gebruiken, voor jezelf en/of voor organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Tenslotte
We kunnen ons voorstellen dat je er even niet aan hebt gedacht dat deze afspraak in de cao is opgenomen. Dat geldt misschien wel voor nog meer afspraken die we hebben gemaakt. Als je een vraag hebt, kun je ons uiteraard altijd mailen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl
En verder blijven we het maar gewoon zeggen: pas goed op jezelf en blijf gezond!

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl