Afwezigheid ING-directie in Leeuwarden veelzeggend

Honderden ING-medewerkers stonden afgelopen dinsdag 22 november in Leeuwarden te wachten om hun verhaal te delen met de directie van ING. Helaas koos de directie ervoor om zich niet te laten zien. De moeite om af te reizen naar Leeuwarden en te luisteren naar hun eigen medewerkers was kennelijk te groot. Hun afwezigheid was veelzeggend en pijnlijk tegelijk.

Leeuwarden

Collega’s uit Leeuwarden wilden de directie aan de hand van persoonlijke verhalen een inkijk geven in waar zij de afgelopen jaren binnen ING mee zijn geconfronteerd. De verschillende reorganisaties, outscourcing, de impact van corona en het thuiswerken, de toenemende werkdruk. Daar komt bij dat iedereen de gevolgen merkt van de enorme inflatie. En dat terwijl de huidige ING-cao al twee jaar een nullijn heeft.  

Directie geeft niet thuis

Helaas gaf de directie niet thuis! Zij liet de ING-collega’s op deze herfstdag letterlijk en figuurlijk in de kou staan. De kloof tussen directie en de medewerkers die het echte werk doen, de echte klanten te woord staan en in het echte leven het ING-merk zijn waarde geven werd op deze wijze pijnlijk zichtbaar.

Maar gelukkig hebben we de beelden nog: Manifestatie ING - 22 november 2022. Zoals jullie kunnen zien stonden honderden collega’s met smart te wachten om hun verhaal te doen.

Hoe nu verder?

We blijven ons er hard voor maken dat ING jullie tegemoet komt in deze moeilijke financiële tijden. Maar ook dat jullie werkgever empathie toont en werknemers niet vooral als kostenpost ziet.  
Het doel is niet om acties te voeren maar om een goede cao overeen te komen aan de onderhandeltafel. Maar dan moeten wij wel een gesprekspartner hebben die ruimte heeft om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de medewerkers. En die ruimte ontbreekt nu nog, die zullen we samen met jou en je collega’s moeten afdwingen.

Een volgende stap

Een volgende stap die we als gezamenlijke vakbonden en  samen met jullie willen zetten is een oproep aan de Raad van Commissarissen om zich te informeren over de gevoelens van de ING-medewerkers en de cao impasse waarin we ons nu bevinden. De RvC heeft als taak om toezicht te houden op het beleid van de Management Board en op de algemene gang van zaken bij ING. De grote onvrede onder de medewerkers is zeker een onderwerp dat voor de RvC van belang zou moeten zijn. In die geest zullen wij ook namens en met jullie een dringende oproep doen en steun vragen via de Raad van Commissarissen. Dit zullen wij voor 1 december vormgeven.
Verdere informatie volgt na 1 december.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben aarzel niet om contact met mij op te nemen. Of ga naar de cao-pagina. 

Mede namens CNV delegatie lid Andre Kramer,
Job Marskamp, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2390 9865 / j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error