ABN Amro en vakbonden bereiken overeenstemming over berekenen saldo feestdagverlof

Een paar weken geleden lieten we je weten dat ABN AMRO, CNV Vakmensen, FNV Finance, de Unie en Our Next Move met elkaar in gesprek zijn over Feestdagverlof. We spraken de hoop uit jou op korte termijn meer te kunnen vertellen. Nu is het zover.

Overeenstemming over berekening saldo
De bank en de bonden zijn het met elkaar eens geworden over de berekening van het saldo Feestdagverlof. Dat is een belangrijke stap om te komen tot een eenvoudiger regeling. Voorheen werd voor de berekening van het saldo Feestdagverlof gekeken naar de hoeveelheid uitvallende diensten. Dat verandert nu.
Het Feestdagverlof wordt voortaan berekend over iedere CAO feestdag die binnen de reguliere openingstijden van jouw block valt. Je krijgt een saldo feestdagverlofuren naar rato van je contracturen. Door deze nieuwe manier van berekenen krijg je meer uren Feestdagverlof.  
Per 11 maart wordt het saldo Feestdagverlof verhoogd. Dit geldt dan direct voor geheel 2021, dus ook met terugwerkende kracht.

Overleg over praktische zaken volgt
Over andere aspecten die te maken hebben met dit onderwerp (bijv. over de vraag of de uren worden ingepland of dat jij zelf de uren in gaat plannen en andere praktische zaken) gaan we de komende tijd met elkaar in gesprek. We zullen je ook dan op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 
In de loop van de volgende week komt er meer inhoudelijke informatie beschikbaar waarmee je in één oogopslag kunt zien wat de nieuwe afspraken voor jou betekenen. Dan vertellen we je ook meer hoe je eventueel alsnog je verhoogde saldo ook kunt inzetten voor Pasen en Koningsdag.

ABN AMRO, CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie en Our Next Move