Al het nieuws

Hoe nu verder met de Cao Rabobank

De afgelopen weken heeft CNV Vakmensen met Rabobank gesproken hoe we nu verder moeten met de onderhandelingen over een nieuwe cao, sociaal plan en pensioenregeling. Er is nu duidelijkheid hoe we de komende maanden verder zullen gaan. In deze nieuwsbrief zal ik jullie hierover informeren.

Opschorting overleg
Sinds vorig jaar is CNV Vakmensen in gesprek met Rabobank over een nieuwe cao, sociaal plan en pensioenregeling. Na de eerste onderhandelingsronde op 9 en 10 maart hebben wij de onderhandelingen moeten opschorten in verband met de uitbraak van het Coronavirus.

Hoe nu verder
De afgelopen weken hebben we regelmatig met Rabobank gesproken over hoe nu verder met de onderhandelingen. Door de uitbraak van het Coronavirus en de maatregelen die de overheid heeft genomen, is het tot op heden niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Overleggen met Rabobank vinden dan ook digitaal plaats.
Digitaal onderhandelen is toch anders. Je kunt niet even schorsen en de zaal uitlopen om onderling overleg te hebben. Vorige week hebben we besloten om het proces in fases op te knippen. Hierbij is het nog steeds de insteek om tijdig een nieuwe cao, sociaal plan en pensioenregeling te hebben.
We starten met pensioen en sociaal plan. We verwachten dat deze onderwerpen meer tijd nodig hebben dan de specifieke cao-onderwerpen. Na de zomer gaan we dan verder met de specifieke cao-onderwerpen.

Extra overleg
Aangezien de onderhandelingen nu digitaal zullen gaan plaatsvinden, hebben we twee extra momenten in mei ingepland.

Vragen
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, laat het mij dan weten. Hieronder tref je mijn gegevens aan.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl