Tussenstand mini-enquete beloningsbeleid ING

CNV Vakmensen heeft een mini-enquete uitstaan over het beloningsbeleid van de Cao ING. Je kunt nog steeds vragen aan collega's om de enquête in te vullen, zie onderstaand de link. In deze nieuwsbrief een tussenstand van de uitslag.
Heb je de enquête nog niet ingevuld, dan kun je met deze link alsnog naar de enquête gaan.

Het tussenresultaat van de enquête

Vraag 1 van de enquête : inschalige verhoging.
In de cao staat dat je inschalige verhoging alleen afhankelijk is van je positie in de schaal. Dus niet van je presteren. Iemand die buitengewoon goed presteert, krijgt dezelfde verhoging als iemand die net voldoende presteert. Wat vind jij? Moet iemand die bijzonder goed presteert een hogere inschalige verhoging krijgen?
Jullie antwoordden: 81% zegt ja, 7% nee, 12% neutraal. 

Vraag 2: in de huidige cao wordt fors ingezet op de bijdrage aan onze samenleving. Denk aan twee vrije dagen voor vrijwilligerswerk en de mantelzorgmakelaar. Is het voor jou belangrijk dat ING dit in de cao biedt? 
Jullie antwoordden: 16% must have (essentieel), 27% nice to have (echt leuk), 33% wel aardig, 11% neutraal, 14% dit moet uit de cao.

Vraag 3: in de huidige cao wordt fors ingezet op jouw welzijn. Denk aan verlofvormen, teamactiviteiten, werkdrukbeperking, healthcheck. Is het voor jou belangrijk dat ING dit in de cao biedt?
Jullie antwoordden: 35% must have (essentieel), 27% nice to have (echt leuk), 20% wel aardig, 10% neutraal, 8% dit moet uit de cao.

Vraag 4: de cao had afgelopen periode geen inflatiecorrectie. Is het voor jou belangrijk dat in de cao een collectieve loonsverhoging komt (inflatiecorrectie)?
Jullie antwoordden: 95% must have (essentieel), 4% nice to have (echt leuk), 1% wel aardig, 1% neutraal, 1% dit moet uit de cao. 

Het invullen van jouw gegevens is niet verplicht 

CNV Vakmensen vroeg in de enquête om je telefoonnummer en adres. Dat was niet nodig. We doen hier niets mee en deze gegevens worden vernietigd. Je kunt de enquête ook invullen zonder je telefoonnummer en adres achter te laten. We kunnen de vraag er niet meer uithalen omdat deze enquete al is ingevuld. Maar het zijn geen verplichte velden.

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl