Stevig eerste gesprek cao ING

Op 8 september 's morgens hebben CNV Vakmensen, ING en de andere vakbonden hun voorstellen toegelicht. We hebben diep doorgevraagd bij elkaar. Het centrale punt van CNV Vakmensen is de inflatiecorrectie in de loonschalen. Daarover hebben we een de middag stevig doorgesproken. CNV Vakmensen daagt ING uit om de volgende onderhandelingsronde met een substantieel hoger loonbod dan de huidige 2 % te komen.

CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden de volgende planning voorgesteld. ING gaat met deze planning mee:

  • elke onderhandelingsronde spreken we over de inflatiecorrectie in de vorm van een structurele loonsverhoging voor iedereen. CNV Vakmensen vraagt aan ING om elke ronde met een substantieel hoger bod te komen.
    Daarnaast bespreken we elke keer een ander onderwerp:
  • 8 september: inflatiecorrectie (al flink over doorgesproken) en als tweede onderwerp de inschalige verhoging.
  • 15 september: inflatiecorrectie en werkgelegenheid/werkdruk/sourcing/uitzendkrachten.
  • 12 oktober: inflatiecorrectie en onder voorbehoud step up (voorstel werkgever).
  • 20 oktober: inflatiecorrectie en de kostenvergoedingen voor reizen en thuiswerken (en de overige kleinere punten).
  • 17 november: laatste ronde als het nodig is.

Laat weten wat jij vindt

Gezien de eerste rond op 8 september heeft CNV Vakmensen er vertrouwen in dat we steeds open en zonder taboes met elkaar spreken. Maar we liggen nog ver uit elkaar. Aan ons zal het niet liggen. Alle vakbonden hebben de inflatiecorrectie als hoofdpunt staan. Een goede uitkomst gaat alleen lukken, als we flink steun krijgen van CNV-leden en niet-leden. Laat daarom je commentaar achter op de cao-pagina.
En maak je collega CNV-lid: als je collega voor 15 oktober CNV-lid wordt, betaalt ING een jaar de contributie. Ga hiervoor naar Maand van de vakbond | CNV Vakmensen

Roel van Riezen, bestuurder 
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 

Downloads