ING heeft nog steeds geen realiteitsbesef

Zoals bekend hebben we als voorwaarde voor de cao-onderhandelingen bij ING gesteld dat ING met een realistisch startbod komt. Inmiddels heeft ook FNV Finance een voorstellenbrief ingediend bij ING. Deze heeft FNV Finance vandaag in een bijeenkomst met ING toegelicht. Vooraf was duidelijk dat er alleen onderhandeld zou worden als ING aan de voorwaarde van de vakorganisaties, een realistisch startbod, zou voldoen.

ING heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuw salarisbod te doen. ING biedt nu 3% salarisverhoging. Met een mogelijke verlenging van nog een jaar. Dit is wat ons betreft niet een bod waarmee ING blijk geeft dat ze de medewerkers waarderen. Ze begrijpen niet dat ING, na twee jaar nullijn in deze tijd van hoge inflatie, koopkrachtverlies en goede bedrijfsresultaten, echt een goede structurele salarisverhoging moet bieden. Daarnaast negeert ING met dit bod de vele uitingen van de medewerkers van ING die staan in het witboek en in de gehouden enquêtes. Uiteraard hebben wij, als vakorganisaties, de plicht om recht te doen aan jullie signalen. Een ding is zeker, ING doet dat met haar opstelling in ieder geval niet.

10 november petitie aanbieding

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrieven hebben kunnen lezen hebben vakbonden gezamenlijk een petitie opgesteld. We roepen jullie op om deze te tekenen en verder te delen met je collega’s. Samen met jullie zullen we de petitie op 10 november aanstaande aanbieden aan ING. Noteer deze datum in je agenda, want wij willen hieraan ruim aandacht geven. De volgende onderhandelingsdag van 17 november staat nog gereserveerd in de agenda, maar wij moeten vooraf wel het gevoel hebben dat ING serieus omgaat met de belangen van werknemers. Daarom hebben we ING gevraagd om uiterlijk 14 november de vakorganisaties te informeren over hun bijgestelde inzet van de onderhandelingen.

Waarnemer onderhandelaar CNV Vakmensen

In de vorige nieuwsbrief van CNV Vakmensen hebben jullie kunnen nemen van het feit dat Roel van Riezen voor langere tijd is uitgevallen. Ondergetekende, Job Marskamp, zal dan ook namens CNV Vakmensen de werkzaamheden van Roel bij ING tijdelijk overnemen. Mochten jullie vragen hebben aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Het hele cao-traject

Zoals altijd, kun je het hele cao-traject volgen op de cao-pagina 

Job Marskamp, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2390 9865 / j.marskamp@cnvvakmensen.nl