Onderhandelingsresultaat cao de Volksbank

CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgever over de cao de Volksbank met als ingangsdatum 1 januari 2023. In januari ontvangen medewerkers €1000,- bruto (full time basis) en in februari 2023 is er een loonsverhoging van 4,5%. In mei 2024 ontvangen medewerkers een loonsverhoging van 4,25%. 5 mei wordt een jaarlijkse erkende feestdag, dus een vrije dag.

Looptijd:

Het is een cao voor twee jaar, van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2024.

Loon:

De salarissen worden verhoogd zoals hierboven is aangegeven. De eenmalige uitkering wordt niet meegenomen bij de berekening van het vakantiegeld, pensioen, 13e maand of bij de berekening van een eventuele vertrekvergoeding.

Verlof:

Werkgever had de wens om het verlof voor iedereen gelijk te trekken. Medewerkers tot 34 jaar krijgen er twee dagen bij, de mensen van 35 tot en met 44 jaar krijgen er één dag bij, het verlofsaldo komt voor iedereen op 201,6 uur.  Voor medewerkers van 45 jaar en ouder die nu in dienst zijn is er een overgangsmaatregel afgesproken. Zij houden wat ze hebben.

Zie voor een uitgebreide toelichting het overzicht in het onderhandelingsresultaat (bijlage).

CNV Vakmensen had ook een diversiteit dag voorgesteld, de mogelijkheid om een feestdag vrij te nemen die past bij de religie of levensovertuiging van de medewerker. Dat is niet toegekend. Wel is afgesproken dat je een nationale doordeweekse feestdag kunt ruilen voor een dag die past bij jouw levensovertuiging.

Ook wordt 5 mei dus een jaarlijks erkende feestdag, een vrije dag dus.

In overleg met je leidinggevende kun je vanaf nu ook twee dagen betaald verlof krijgen voor maatschappelijke doeleinden of vrijwilligerswerk.

Speciale regeling verkorting arbeidsduur:

Deze regeling uit de cao waar je gebruik van kunt maken in aanloop naar je pensioen gaat vanaf nu in vanaf 62 jaar in plaats van 63 jaar. Je gaat dan 80% werken, krijgt 90% betaald en houdt 100% pensioenopbouw.

Werk/privé:

Medewerkers krijgen geen sturing of beperking op het aantal dagen dat je thuis of op kantoor werkt. Je maakt als team afspraken over hoe je samen werkt.

Ontwikkeling:

Alle regelingen en voorzieningen die er zijn op het gebied van scholing en ontwikkeling zullen op een rijtje worden gezet en duidelijk worden gecommuniceerd zodat medewerkers weten waar ze gebruik van kunnen maken en welke budgetten en voorzieningen er nu zijn.

Regeling inkomensaanvulling bij langdurige arbeidsongeschiktheid:

De regeling die er nu is, 10% aanvulling gedurende vijf jaar, als je tenminste 25% van je resterende verdiencapaciteit benut, wordt aangepast aan wat nu de standaard is in de markt. Het wordt: 5% aanvulling tot de AOW gerechtigde leeftijd, als je tenminste 50% van je resterende verdiencapaciteit benut. Dat is dus een lagere aanvulling maar die kan dus veel langer doorgaan omdat er geen maximum van 5 jaar aan zit.

Vakbondslidmaatschap:

De werkgever gaat voor mensen die tijdens de looptijd van de cao lid worden van een vakbond, een jaar lang de lidmaatschapskosten betalen als een soort proeflidmaatschap.

Voor bestaande leden blijft de fiscale regeling voor vakbondscontributie bestaan.

Breng je stem uit!

Dit is een greep uit de afspraken die we hebben gemaakt. Voor het volledige resultaat kun je kijken naar de bijlage bij deze nieuwsbrief, het onderhandelingsresultaat. Het zijn bijzondere tijden met een hoge inflatie. Het is nu aan jullie om te stemmen en je mening te geven over dit resultaat.
Je kunt je stem HIER uitbrengen. Doe dat uiterlijk 13 december 2022, dan kunnen we voor de kerst nog doorgeven of er een akkoord is.

We horen graag wat je ervan vindt!

 

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao De Volksbank | CNV Vakmensen 

Maak je collega lid van CNV Vakmensen

Het is de tijd dat werknemers meer invloed krijgen, maar dan moeten er meer werknemers lid worden! Op dit moment is een zeer aantrekkelijk aanbond om lid te worden maar ook voor jou om iemand lid te maken! Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden totaal maar €20,23 en jij krijgt als aanbrenger een waardebon van €20,00!

Sluit je aan | CNV Vakmensen

Klazina Tulner
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2248 6274
E k.tulner@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error