Cao-onderhandelingen Volksbank, waar staan we nu?

Even een update over de onderhandelingen voor een nieuwe cao. We zijn er nog niet maar zijn in gesprek. Voor alle partijen is het duidelijk dat loon een heel belangrijk onderwerp is in deze tijd van hoge inflatie.

Nieuwe cao

We hebben nu twee keer gesproken over de nieuwe cao. En natuurlijk is loon oftewel loonsverhoging een belangrijk onderwerp. Alle bonden hebben forse loonvragen gesteld. Dat is ook belangrijk want met een inflatie van op dit moment 14 procent, wordt je salaris steeds minder waard. De kosten van levensonderhoud en energie stijgen. Werkgever is zich daar ook van bewust maar we vinden elkaar hier nog niet. Er zit nog een groot gat tussen wat werkgever biedt en wat vakbonden vragen.

Verder spreken we over verlofvormen en aantallen vakantiedagen.  Daar zijn door werkgever en vakbonden ook verschillende voorstellen over gedaan.

CNV Vakmensen heeft ook voorstellen gedaan over de laatste jaren voorafgaand aan de pensioendatum. Daar zijn we nog over in gesprek, we onderzoeken verschillende opties.

Wat betreft ontwikkeling denken we dat het vooral goed is om de mogelijkheden die de cao nu biedt goed te communiceren.

Ook kijken we naar mogelijkheden om afspraken in de cao vast te leggen over outsourcing.

Kortom: nog genoeg te bespreken, op 14 november praten we verder.

Cao-online

Houd de cao-pagina in de gaten: Cao De Volksbank | CNV Vakmensen Daar kun je je vragen stellen, reageren en altijd de laatste stand van zaken terugvinden.

Klazina Tulner
Bestuurder CNV Vakmensen
E k.tulner@cnvvakmensen.nl
M 06 2248 6274

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error