EINDBOD CAO BANKEN, BRENG NU JE STEM UIT!

Deze week hebben werkgevers van de cao Banken een eindbod gedaan. Het gaat om een cao voor twee jaar. De nadruk van deze cao ligt vooral op het gebied van loon en de invoering van 5 mei (Bevrijdingsdag) als een algemeen erkende feestdag. Ook wordt het recht op onbereikbaarheid opgenomen in de cao. Leden van CNV Vakmensen kunnen stemmen over dit eindbod dat wij neutraal aan de leden voorleggen.

Collectieve loonsverhoging

In het eindbod staat een looptijd van twee jaar. Per 1 januari 2023 worden de salarissen en de salarisschalen in de cao verhoogd met 3,5%. Per 1 juli 2023 komt daar nog 1% bij. Per 1 januari 2023 komt er ook een eenmalige uitkering ter hoogte van € 1.000,- bruto op voltijdbasis aan alle medewerkers die op 1 januari 2023 in dienst zijn bij de werkgever. Deze eenmalige uitkering geldt ook voor uitzendkrachten, maar niet voor overige externen. Voor het tweede jaar, per 1 januari 2024, komt er een loonsverhoging ter hoogte van 4%.

Recht op onbereikbaarheid

In de cao zal worden opgenomen dat er een recht op onbereikbaarheid is buiten de individueel overeengekomen werktijden, tenzij er sprake is van bijzondere (urgente) omstandigheden op grond waarvan bereikbaarheid noodzakelijk is. Dit was een voorstel van CNV Vakmensen.

5 Mei vaste vrije dag

Werkgevers gaan akkoord met het benoemen van 5 mei als een algemeen erkende feestdag. Wij zijn blij dat Bevrijdingsdag nu een vaste vrije dag wordt.

Werkcode

Vakbonden hebben de Werkcode voor de financiële sector regelmatig onder de aandacht gebracht. Werkgevers gaan ermee akkoord om de hoofdpunten van die Werkcode gedurende de looptijd van de cao onder de aandacht van werkgevers te brengen en te onderzoeken of de Werkcode ook kan worden ondertekend. 

Stemmen

Het volledige eindbod van werkgevers vind je in de bijlage bij deze nieuwsbrief.

Wij leggen dit eindbod neutraal aan jullie voor. Het zijn bijzondere tijden met een hoge inflatie. Door te stemmen kun je aangeven of je dit eindbod voldoende vindt. Werkgevers wilden niet ingaan op ons voorstel voor een 30-urige werkweek, door de krappe arbeidsmarkt vinden ze het nu niet een geschikt moment. We hebben ook geen afspraken kunnen maken over een diversiteitsdag. We zijn wel blij met 5 mei als algemeen erkende feestdag. Maar of dit resultaat genoeg is, is aan jullie.

Je kunt je stem uitbrengen door te klikken op deze LINK. Dat kun je doen vóór 13 december 2022.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina op onze website (www.cnvvakmensen.nl).

Klazina Tulner
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-22 48 62 74
E   k.tulner@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error