Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Activiteiten voor leden

Workshops en cursussen op aanvraag

CNV Actief verzorgt digitaal op aanvraag diverse workshops en cursussen. Je vindt ze allemaal op deze pagina.

Heb je interesse in een van deze workshops/cursussen? Stuur dan een mail met je naam, adres en lidnummer en welke workshop je graag wilt volgen naar cnvactief@cnvvakmensen.nl Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Alle workshops en cursussen zijn gratis voor leden.

Welke workshops en cursussen zijn er?

Van Digibeet naar Digiredzaam

Vraag jij ook altijd je partner of je kinderen als er iets op de computer moet gebeuren. Sluit je dan snel aan bij onze cursus. Hier leer je in vijf avonden waar de aan/uit-knop zit, hoe je een email moet versturen, hoe je kan zoeken op internet, mappen aan kan maken en nog veel meer! Weet jij wel de aan/uit knop te vinden maar wil je nog wel wat meer weten, dan ben je ook van harte welkom!

Sleutelen aan je toekomst

In deze workshop geven wij jou handvatten en tips om je werk (nog) leuker te maken. We moeten langer doorwerken en de technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Hoe ga je om met werkdruk, alle nieuwe ontwikkelingen en dan heb je ook nog een thuisfront. Hoe doe jij dat?

Ontslag! Wat NU?

Het kan je zomaar overkomen dat je op straat komt te staan. Dat is best schrikken. Hoe moet je dan verder en waar moet je aan denken. Wellicht is dit wel het moment om over je verdere loopbaan na te denken. Ben jij klaar voor de volgende stap? Meld je aan voor de workshop!

Flex

Roderik Mol neemt je graag mee in de wereld van het uitzenden. Hij is onze bestuurder op het gebied van uitzenden en detacheren. Hij vertelt je graag meer hoe het nu echt zit. Vragen zijn van harte welkom. Werk je als uitzendkracht? Sluit je dan zeker aan bij deze avond!

Rouw en werken

Rouw is voor veel mensen een lastig thema. Zowel voor werknemers als voor werkgevers. De workshop ”Rouw en wat nu” biedt inzicht in de effecten van rouw (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek) en biedt veel praktische tips. Naast het theoretische gedeelte is er ruimte voor het stellen van vragen en worden de deelnemers aan het werk gezet met praktische opdrachten. De workshop wordt gegeven door Joyce Neijenhuis MSc. Zij is een ervaren trainer op het gebied van arbeid en rouw.

Zorgen, dat werkt niet lekker!

Ben jij mantelzorger of heb je een zorgtaak voor iemand buiten het gezin? Hoe ga je om met je tijd? En hoe doen anderen dit? Deze workshop geeft je de ruimte om met anderen in gesprek te gaan en tips te krijgen, en informatie over regelingen en organisaties waar je terecht kunt.

Financieel fit

Hoe financieel fit ben jij? En welke geldtype ben jij? Maak je je zorgen over de toekomst? In deze workshop krijg je tips en tricks, om meer inzicht, overzicht en rust te krijgen!

Werken aan een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk in je dagelijkse leven. Het zorgt ervoor dat je minder vaak ziek bent, meer energie hebt en beter tegen stress kunt. Hoe zorg je ervoor dat je gezond en vitaal je werk kunt (blijven) doen? In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: wat is leefstijl, beweegtips op je werk, gezonde voeding, stress- en energiemanagement, slaap en ontspanning.

Je baan kwijt, en dan?

Er wordt bewust stilgestaan bij het verlies van je baan, inzicht gegeven in het proces van verandering, en tips om er goed doorheen te komen. Je leert om over het verlies van je baan te praten, te kijken naar het hier en nu, vanuit je oude baan te kijken naar de toekomst.

Wat houdt je tegen?

Herken je dat ook, dat je graag ander werk wilt, maar dat het je niet lukt om in beweging te komen? Of dat je wilt afvallen, maar je elke keer terugvalt in je oude gedrag? Vaak liggen hier gedachten die je belemmeren aan ten grondslag. Deze workshop geeft je inzicht in welke gedachten en overtuigingen jou belemmeren om aan de slag te gaan met je loopbaan en/of leven. Ook geven we je tips over hoe je deze gedachten kunt omdenken, zodat niks je meer in de weg staat om je doelen te behalen.

Heb je vragen?

Mail naar cnvactief@cnvvakmensen.nl
Of bel naar CNV Info 030 - 7511 007

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan