Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Diensten

Activiteiten voor leden

Welkom bij CNV Actief!

Je bent op de dinsdagavond (vanaf 19.00 uur) in Assen of Ureterp van harte welkom om een workshop of cursus te volgen of een bak koffie te komen drinken. Alle workshops en trainingen zijn gratis.

Meld je snel aan en reserveer jouw plekje op anderhalve meter! Door covid-19 hebben we een beperkt aantal plekken.

Welke workshops en cursussen zijn er?

Van Digibeet naar Digiredzaam

Vraag jij ook altijd je partner of je kinderen als er iets op de computer moet gebeuren. Sluit je dan snel aan bij onze cursus. Hier leer je in vijf avonden waar de aan/uit-knop zit, hoe je een email moet versturen, hoe je kan zoeken op internet, mappen aan kan maken en nog veel meer! Weet jij wel de aan/uit knop te vinden maar wil je nog wel wat meer weten, dan ben je ook van harte welkom! 

Sleutelen aan je toekomst

In deze workshop geven wij jou handvatten en tips om je werk (nog) leuker te maken. We moeten langer doorwerken en de technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Hoe ga je om met werkdruk, alle nieuwe ontwikkelingen en dan heb je ook nog een thuisfront. Hoe doe jij dat?

Ontslag wat NU?

Het kan je zomaar overkomen dat je op straat komt te staan. Dat is best schrikken. Hoe moet je dan verder en waar moet je aan denken. Wellicht is dit wel het moment om over je verdere loopbaan na te denken. Ben jij klaar voor de volgende stap? Meld je aan voor de workshop!

Flex

Roderik Mol neemt je graag mee in de wereld van het uitzenden. Hij is onze bestuurder op het gebied van uitzenden en detacheren. Hij vertelt je graag meer hoe het nu echt zit. Vragen zijn van harte welkom. Werk je als uitzendkracht? Sluit je dan zeker aan bij deze avond!

Rouw en werken

Rouw is voor veel mensen een lastig thema. Zowel voor werknemers als voor werkgevers. De workshop ”Rouw en wat nu” biedt inzicht in de effecten van rouw (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek) en biedt veel praktische tips. Naast het theoretische gedeelte is er ruimte voor het stellen van vragen en worden de deelnemers aan het werk gezet met praktische opdrachten. De workshop wordt gegeven door Joyce Neijenhuis MSc. Zij is een ervaren trainer op het gebied van arbeid en rouw. 

Zorgen dat werkt niet lekker!

Ben jij mantelzorger of heb je een zorgtaak voor iemand buiten het gezin? Hoe ga je om met je tijd? En hoe doen anderen dit? Deze workshop geeft je de ruimte om met anderen in gesprek te gaan en tips te krijgen, en informatie over regelingen en organisaties waar je terecht kunt.

Financiële fitheid

Hoe financieel fit ben jij? En welke geldtype ben jij? Maak je je zorgen over de toekomst? In deze workshop krijg je tips en tricks, om meer inzicht, overzicht en rust te krijgen!

Werken aan een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk in je dagelijkse leven. Het zorgt ervoor dat je minder vaak ziek bent, meer energie hebt en beter tegen stress kunt. Hoe zorg je ervoor dat je gezond en vitaal je werk kunt (blijven) doen? In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: wat is leefstijl, beweegtips op je werk, gezonde voeding, stress- en energiemanagement, slaap en ontspanning.

Spreekuur Loopbaan voor werknemers in de metaal (groot en klein)

Loop je al een tijdje rond hoe nu verder met jouw loopbaan? Welke mogelijkheden zijn er? Zit ik nog op mijn plek of wil je de ontwikkelvoucher van €1.500 gaan inzetten? Maak dan een afspraak voor een loopbaangesprek!

Spreekuur Cao/Pensioen

Werk jij in de bouwsector of in de meubel- en interieurbouw? Heb je vragen over je cao, loonstrook of wil je eens weten hoe het nu zit met jouw pensioen? Meld je dan aan voor het spreekuur (45 minuten)!

Spreekuur voor werknemers in de meubel- en interieurbouw 

Heb je vragen over je loopbaan, het volgen van een cursus of opleiding en de (subsidie)mogelijkheden? Wil je meer weten over financiële fitheid, gezondheid en vitaliteit? Speciaal voor werknemers in de meubel- en interieurbouw zijn alle mogelijkheden op een rij gezet op www.schavenaanjouwtoekomst.nl. Wil je meer weten of persoonlijk advies? Maak dan een afspraak.

Koffie

Wil je even je verhaal kwijt over je werk? Of heb je een vraag over je cao? Ook dan ben je van harte welkom. Schuif aan voor een bak koffie en we helpen je graag verder.

Cursuslocaties

De Bonte Wever 
Stadsbroek 17
9405 BK Assen

m.f.c. De Wier
De Telle 21
9247 BH Ureterp

 

Heb je vragen?

Mail naar cnvactief@cnvvakmensen.nl
Of bel naar CNV Info 030 - 7511007
Meld je aan
*
*
*
*
*
*
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden*