Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
De juiste ingrediënten voor jouw loopbaan
Zuivel

Cao Kaaspakhuizen

Looptijd: 1 januari 2017 t/m 31 december 2018

Als werknemer in een kaaspakhuisbedrijf houd je je bezig met het inkopen, verkopen, opslaan en verpakken van kaas en kaasproducten. Of je zorgt ervoor dat de producten op de juiste plek terechtkomen.

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Kaaspakhuizen. De volledige nieuwe cao-tekst kun je hiernaast downloaden.

Dit zijn de afspraken voor de nieuwe cao: 

Loonsverhoging 

Werknemers in de kaaspakhuisbedrijven krijgen per 1 juli 2017 een loonsverhoging van 1,5%. Per 1 januari 2018 krijg je opnieuw een loonsverhoging van 1,5%.

Eenmalige uitkering 

Ook heb je recht op een eenmalige uitkering van € 225 bruto als je in ieder geval per 1 januari 2017 in dienst was. Deze uitkering moet in juli, of uiterlijk augustus dit jaar, uitbetaald te worden. Parttime medewerkers en medewerkers die tussen 1 januari en 1 juli 2017 in dienst zijn getreden ontvangen de uitkering naar rato.

Werkgroep Duurzame Inzetbaarheid 

Een werkgroep, bestaande uit werkgevers en werknemers, gaat aan de slag om tot betere duurzame inzetbaarheid van werknemers te komen. De werkgroep neemt de toeslagenproblematiek, de lengte van de werkweek en de extra vakantiedagen voor ouderen mee. De bevindingen van de werkgroep worden uiteindelijk ingebracht bij de volgende cao-onderhandelingen.

Jaaruren in plaats van plus-/min uren 

De plus- en minurenregeling houdt uiterlijk 1 januari 2018 op te bestaan. Daarvoor in de plaats komt een jaarurennorm. Dit houdt in dat je gemiddeld 36 uur per week, op jaarbasis, ingeroosterd mag worden.

 

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk, jouw cao of heb je andere vragen rondom werk en inkomen? Sinds kort hebben wij voor alle werknemers in jouw cao Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >