Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
De juiste ingrediënten voor jouw loopbaan
Zuivel

Cao Kaaspakhuizen

Looptijd: 1 januari 2019 t/m 31 december 2020

Als werknemer in een kaaspakhuisbedrijf houd je je bezig met het inkopen, verkopen, opslaan en verpakken van kaas en kaasproducten. Of je zorgt ervoor dat de producten op de juiste plek terechtkomen.

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Kaaspakhuizen. De volledige nieuwe cao-tekst kun je hieronder downloaden.

Dit zijn enkele hoofdpunten uit de nieuwe cao:

Loonsverhoging

Werknemers in de kaaspakhuisbedrijven krijgen per 1 juli 2019 een structurele loonsverhoging van 2,5%. Per 1 juli 2020 opnieuw een structurele loonsverhoging van 2,75%.

Eenmalige uitkering

Ook heb je recht op een eenmalige uitkering van € 350 bruto als je in ieder geval per 1 juli 2019 in dienst was. Deze uitkering moet uiterlijk augustus 2019 uitbetaald te worden. Parttimers en medewerkers die na 1 januari 2019 in dienst zijn getreden ontvangen de eenmalige uitkering naar rato.

Pensioenregeling

Per 1 januari 2020 komt er 0,5% extra beschikbaar ter verbetering van de pensioenregeling.

Duurzame Inzetbaarheid

Er komt een pilot binnen bedrijven om na te gaan of het mogelijk is om gezonder en efficiënter te roosteren.

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk, jouw cao of heb je andere vragen rondom werk en inkomen? Sinds kort hebben wij voor alle werknemers in jouw cao Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >