Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Toekomstige ontwikkelingen De Friesland Zorg

Vorige week is er een gesprek geweest met Achmea over de afgelopen periode en hebben we gesproken over toekomstige ontwikkelingen. Dit gesprek was in Zeist met de vice-voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer Konterman, en de directeur HR-beleid en arbeidsmarkt, de heer Borgdorff.

CNV Vakmensen heeft benadrukt dat het personeel serieus genomen moet worden en dat er goed naar jullie geluisterd moet worden. Verder hebben wij gevraag om tijdig en volledig geïnformeerd te worden en hebben wij om een tijdsplan gevraagd.
Ook hebben wij benadrukt dat wij vinden dat de afspraken, zoals neergelegd in de Position Paper nagekomen moeten worden. De heer Konterman heeft aangegeven dat de eigenheid van de Friesland Zorg voor hem persoonlijk een belangrijk item is. In het gesprek is ons uitdrukkelijk verzekerd dat de waarborgen met betrekking tot de eigenheid en de andere toezeggingen in de position paper nagekomen zullen worden.

Adviesaanvragen
Wij begrijpen dat er dit jaar nog verschillende adviesaanvragen komen in verband met de samenvoeging met Zilveren Kruis. CNV Vakmensen heeft gevraagd deze adviesaanvragen tijdig te ontvangen zodat wij, indien nodig, hierop kunnen reageren en anticiperen om zo jullie belangen steeds zo goed mogelijk te behartigen. Achmea heeft toegezegd dat vakbonden de adviesaanvragen tijdig zullen ontvangen.

Arbeidsvoorwaarden
Het tijdsplan voor de samenvoeging hebben wij ondertussen gekregen. Hierin staat dat werkgever voornemens is de arbeidsvoorwaarden te harmoniseren. Werknemers van De Friesland hebben hun eigen arbeidsvoorwaarden. Dit staat in jullie arbeidsovereenkomsten en in de voorwaarden van De Friesland en in de Cao voor de Zorgverzekeraars. Achmea kent voor haar personeel bijvoorbeeld een set arbeidsvoorwaarden en een eigen cao. Achmea heeft aangegeven de arbeidsvoorwaarden te willen harmoniseren (gelijktrekken). Hierover wil men met vakbonden in gesprek. Volgens de planning zou men dat nog dit jaar willen regelen.
Als vakbonden maken wij niet zomaar afspraken. Eerst willen we met jullie, de werknemers, in gesprek over wat jullie belangrijk vinden en wat jullie vinden waar we ons voor moeten inzetten. De komende periode zullen we jullie raadplegen. Hierover krijg je nog informatie. Heb je al een mening of ideeën over de harmonisatie? Mail mij dan alvast.

Kadergroep
Vanuit CNV Vakmensen zal er op regelmatige tijden met de kadergroep overlegd worden. De kadergroep bestaat uit actieve leden die meedenken. Wil je met de kadergroep meedoen? Stuur mij dan een mailtje.

Vragen
Heb je vragen of zit je ergens mee, wordt je geconfronteerd met iets op jouw afdeling waar je je vraagtekens bij zet? Bel of mail mij dan. 

Roderik Mol
bestuurder CNV Vakmensen
E r.mol@cnvvakmensen.nl
M 06 2047 1890

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid