Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sociaal plan Menzis nog niet in zicht

CNV Dienstenbond sprak afgelopen week met Menzis over een nieuw sociaal plan voor de medewerkers van Menzis. Menzis verwacht de komende jaren geen ingrijpende reorganisaties, desondanks vindt werkgever een sociaal plan een geruststellend idee. Vanzelfsprekend werken vakorganisaties graag mee om opnieuw tot een solide sociaal plan te komen.

Transitievergoeding

CNV Dienstenbond is verbaasd dat Menzis voorstelt om de financiële vertrekregeling op termijn omlaag te brengen naar de transitievergoeding. Van deze wettelijke transitievergoeding, die vanaf 1 juli jl. geldt, kunnen werkgever en vakorganisaties positief afwijken. CNV Dienstenbond is hier voorstander van, omdat de transitievergoeding stukken lager is dan de vertrekregeling die momenteel in het sociaal plan staat. Inmiddels spreken vakbonden nu al deze goede sociale plannen af bij andere (zorg)verzekeraars en bij bijvoorbeeld ING.

Starheid bij Menzis

Menzis houdt voet bij stuk. Als vakorganisaties niet meewerken aan hun ideeën, overweegt jullie werkgever de ondernemingsraad te vragen om een plan met werkgever af te spreken, waarin de transitievergoeding verwerkt wordt. CNV Dienstenbond is hier tegen en hoort graag je reactie!

Je mening telt

Jouw mening telt en ook die van je collega die nog geen lid is. Op 10 november staat nog een bijeenkomst gepland tussen Menzis en de vakbonden. Graag ontvang ik voor 10 november je reactie op: a.baselmans@cnvdibo.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid