Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Periodiek overleg zorgverzekeraar Menzis

Maandag 10 juli heeft CNV Vakmensen een periodiek overleg gehad met Menzis. Het was al weer even geleden dat wij bij Menzis langs zijn geweest voor een overleg.

Een groot deel van de tijd hebben we stilgestaan bij de komende veranderingen op de afdeling Service. Ook zijn we geïnformeerd over de stand van zaken bij MCA.

Algemeen
Namens de Raad van Bestuur was Frank Janssen aanwezig bij het overleg. Hij heeft ons meegenomen in de algemene ontwikkelingen. Aan de hand van het strategieplan Menzis 2020 heeft hij geschetst welke uitdagingen Menzis heeft binnen de het zorglandschap. Zijn boodschap was helder: zorg moet goedkoper, maar dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Er moet een juiste balans zijn tussen prijs en kwaliteit. Daarnaast heeft Frank Janssen aangegeven dat Menzis meer in zal zetten op preventie. Dit doet Menzis al via het programma ‘Samen Gezond’.

Koers 2020 K&O
Moniek Nijmeijer nam ons vervolgens mee bij de veranderingen binnen Klant & Operations (K&O). De wereld om ons heen verandert snel. Menzis wilt als zorgverzekeraar meegaan in de nieuwe trends. Verzekerden willen naast telefoon en mail ook via andere communicatiekanalen met Menzis communiceren. Denk hierbij aan WhatsApp, chatten en via social media. De grootste verandering in dit stadium gaat dan ook plaatsvinden binnen Service. De huidige functies van Servicemedewerker A en Servicemedewerker B bij Service komen te vervallen. Hiervoor in de plaats komen nieuwe functies: Servicemedewerker, Allround Servicemedewerker en Senior Allround Servicemedewerker. CNV Vakmensen heeft signalen ontvangen dat deze verandering binnen Service tot onrust heeft geleid bij een aantal medewerkers. Werk jij bij Service en word jij ook geraakt door deze verandering, laat het mij dan weten. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ook contact met mij opnemen.

MCA
Menzis COA Administratie (MCA) regelt de gezondheidszorg voor asielzoekers in Nederland. Hiervoor heeft MCA een contract gesloten met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor het organiseren van alle zorg waarop asielzoekers aanspraak kan doen. Begin maart van dit jaar heeft het COA bekend gemaakt dat het contract met MCA voor de zorg voor asielzoekers niet verlengd zal worden. Via een aanbesteding is het contract voor de zorg voor asielzoekers per 1 januari 2018 gegund aan Arts en Zorg. Arts en Zorg wordt ondersteund door zorgverzekeraar DSW. Bij MCA werken ongeveer 15 medewerkers. Menzis voert gesprekken met deze medewerkers. Medewerkers die bij MCA boventallig worden vallen onder het sociaal plan van Menzis. Werk je bij MCA en heb je vragen over het sociaal plan of over iets anders, neem dan contact met mij op.

Vragen
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Neem dan contact met mij op.

CNV team Menzis zoekt versterking
Het team CNV binnen Menzis zoekt versterking. Wil jij meedenken of heb jij ideeën hoe ik jullie belangen het beste kan behartigen, neem dan contact met mij op.CNV ook voor uitzendkrachten
Ken jij collega’s die als uitzendkracht voor Menzis werken? Ook voor hun belangen komen wij op. Heb jij als uitzendkracht een vraag over je werk of over je contract, neem dan contact met mij op.

Verspreid deze nieuwsbrief onder je collega’s of hang de nieuwsbrief op een prikbord.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E:  r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid