Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden ZN stemmen in reparatie WW

Leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met de reparatie WW. Zorgverzekeraars Nederland neemt op 8 december een besluit over de reparatie WW. Per 1 januari 2018 zal de pensioenrichtleeftijd wijzigen naar 68 jaar. In deze nieuwsbrief informeren wij je over deze 2 onderwerpen.

Reparatie WW
Leden van CNV Vakmensen hebben unaniem ingestemd om de teruggang van de opbouw en de uitkeringsduur te repareren in een separate verzamel-cao. Ook de leden van de vakbonden FNV en De Unie hebben ingestemd met de reparatie. Zorgverzekeraars Nederland neemt op 8 december een besluit over de reparatie. Het is nog even afwachten of de teruggang van de opbouw en de uitkeringsduur van de WW gerepareerd gaat worden.

Aanpassing pensioen 2018
Leden van FNV en De Unie hebben ingestemd om de pensioenrichtleeftijd in de pensioenregeling per 1 januari 2018 te wijzigen naar 68 jaar. Leden van CNV Vakmensen hebben niet ingestemd voor deze aanpassing. Nu 2 van de 3 vakbonden hebben ingestemd met de aanpassing van de pensioenrichtleeftijd, zal het pensioenreglement op dit onderdeel worden aangepast.

Wat betekent dit?
De pensioenrichtleeftijd in de pensioenregeling is slechts een rekengrootheid waarmee gerekend wordt hoeveel pensioen er jaarlijks wordt opgebouwd. Op dit moment wordt er jaarlijks 1,875% van de pensioengrondslag aan pensioen opgebouwd per deelnemer. Ook in 2018 wordt er jaarlijks 1,875% van de pensioengrondslag aan pensioen opgebouwd per deelnemer.

Ingangsdatum AOW en pensioen
De overheid bepaalt wanneer je AOW gaat ontvangen. Het pensioenfonds SBZ heeft hier geen invloed op. Ook de pensioenrichtleeftijd in de pensioenregeling heeft hier geen invloed op. Wanneer je jouw pensioen bij pensioenfonds SBZ in kunt laten gaan staat in het pensioenreglement. Je kunt tussen je 60e en 70e jaar het ouderdomspensioen in laten gaan bij pensioenfonds SBZ.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen, laat dit mij dan weten. Je kunt mij een mail sturen of bellen. Mijn contactgegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Robert Wonnink
Bestuurder
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid