Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Bizar snelle fusie De Friesland Zilveren Kruis

Gisteren hebben jullie te horen gekregen dat De Friesland gaat fuseren met Zilveren Kruis. Een bizar bericht, in augustus stond nog op jullie intranet: ‘Er is geen enkel signaal dat onze positie ter discussie staat. We staan er goed voor.’

Nu zijn er financiële redenen die een fusie noodzakelijk maken. Dit na het eveneens bizarre bericht eerder dit jaar dat FBTO opeens veel meer zorgkosten over een periode van 5 jaar voor de kiezen kreeg. De oorzaak hiervan was een foutje in een Excel-bestand, gemaakt bij Zilveren Kruis, maar dat gecontroleerd had moeten worden bij De Friesland. Dit is dus wederom een verrassing.

Onfatsoenlijk!

Wij vinden het onfatsoenlijk dat er zo met medewerkers wordt omgesprongen. Je kunt niet in een maand opeens gaan "Er is geen enkel signaal dat onze positie ter discussie staat. We staan er goed voor." Naar een fusie vanwege: “Om deze tegenvallers op te vangen, is het integreren van zowel De Friesland als FBTO Zorg in de divisie Zilveren Kruis de meest duurzame oplossing.” Zo ga je niet met mensen om.

Net als eerder bij FBTO krijgen medewerkers eerst te horen dat het meevalt en later wordt het weer helemaal anders. Bij FBTO is gezegd dat het aantal ontslagen minder zou zijn, maar later liep dat weer op. Bij De Friesland is eerst gezegd dat de positie bleef zoals hij was en binnen korte tijd draait dat helemaal weer om. ‘What’s Next’, is onze vraag?

Werkgelegenheid in Friesland

Als heel lang wijzen vakbonden op het risico dat de werkgelegenheid in Leeuwarden binnen DFZ en FBTO in gevaar is. Wij hebben hier met jullie over gesproken. Wij hebben hier met de directie van DFZ over gesproken. Wij hebben de raad van bestuur van Achmea twee keer een brief gestuurd en we hebben gesproken met de politiek. Toch lijkt zich het scenario af te gaan spelen waar wij al tijden voor waarschuwen. Welke concrete harde garanties gaat Achmea afgeven, dat Leeuwarden niet slechts een verwerkingsfabriek wordt met call centers, aangestuurd vanuit de Randstad?

Mijn baan? Sociale leidraad?

Verschillende leden en kaderleden hebben mij gebeld met de boodschap dat ze vrezen voor hun banen. De onzekerheid is groot. De manier van communiceren is hier ook debet aan. Ook maken velen zich zorgen over de sociale leidraad, geldt die straks nog wel? Wij weten het niet. De sociale leidraad geldt totdat de arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd zijn met de Achmea-arbeidsvoorwaarden. Dit kan dus nu bij de fusie gaan gebeuren. Wat dit precies betekent zoeken wij nog uit.

Opheldering

Wij zullen werkgever om opheldering vragen en wij zullen met de ondernemingsraad gaan overleggen. Ook zullen wij jullie vragen aan onze juristen voorleggen.

Vragen en reacties

Heb je vragen of wil je reageren dan kun je mailen naar r.mol@cnvvakmensen.nl

Word nu lid

Ben je nog geen lid? Dan is het nu de tijd om lid te worden. Voor meer informatie ga je naar https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid