Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Voeding - Nieuws

Sectorplan levensmiddelenindustrie gepresenteerd

Het sectorplan levensmiddelenindustrie, dat minister Asscher vandaag heeft gepresenteerd, is een stevige impuls voor de sector. "Dit is een groeisector, die veel kansen biedt op nieuw werk", zegt Leo Bons, die vanuit CNV Vakmensen betrokken is bij het sectorplan. "Voorwaarde is wel dat je goed geschoold en inzetbaar bent. Daarom zetten we in het sectorplan sterk in op scholing, werk en inzetbaarheid."

In de sector werken ruim 120.000 werknemers bij ongeveer 5.000 bedrijven. "Het is een zeer diverse industrie, met grote en kleine bedrijven en in sterk uiteenlopende branches", zegt Bons. "Dat maakt het extra bijzonder dat het nu toch is gelukt om met elkaar een sectorplan af te spreken. Dit biedt perspectief voor de toekomst, als het gaat om de samenwerking op personeelsgebied."

Scholing en werk

Het sectorplan (2014-2016) voorziet onder meer in scholing voor zo'n 17.000 werknemers. Ook komen er 2.000 extra leerwerkplekken op mbo-niveau. Bons: "De komende vier jaar verwachten we dat er duizenden nieuwe banen ontstaan. De ontwikkelingen in de industrie gaan snel, het is van groot belang dat er voldoende goed opgeleide werknemers zijn én dat de mensen hun kennis op peil houden."

Gezondheidscheck

Ruim 6.000 werknemers krijgen een gezondheidscheck. Bijna 5.000 werknemers kunnen meedraaien in een vitaliteitsprogramma. "We willen dat mensen gezond de eindstreep kunnen halen", zegt Bons.
 
Met het sectorplan is een bedrag gemoeid van 67,5 miljoen euro. De overheid draagt hierin bij met 20,6 miljoen euro.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid