Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Voeding - Nieuws

Eindbod bij cao Groothandel in groenten en fruit

Een nieuwe cao voor 15.000 werknemers in de groothandel in groenten en fruit is afgelopen week “in het zicht van de haven” gestrand. Hoewel we het al over een flink aantal cao-onderwerpen eens zijn lukt het maar niet over de loonvraag. Erg teleurstellend.

Om na al die tijd nog eens heel duidelijk te maken waar het ons qua loonsverhoging om gaat hebben we nu een eindbod uitgebracht. En een eindbod doe je als onderhandelende partij niet zomaar. We zijn feitelijk uitgepraat en willen nu ook echt weten wat een nieuwe cao de werkgevers waard is.

Loon

In juli boden de werkgevers (uiteindelijk) 3 procent loonsverhoging bij een tweejarige cao, terwijl de vakbonden 4,5 procent in drie stapjes van 1,5 procent over twee jaar eisten.

Vorige week deden de werkgevers echter een loonbod van één keer 2 procent en één keer 1,25 procent en een eenmalige uitkering van 175 euro. Later werd dat verhoogd naar 3,5%, zonder eenmalige uitkering. Dat is dus echt onvoldoende. We praten tenslotte wel over een tweejarige cao met als ingangsdatum 1 januari 2017. Er is dus al veel tijd verloren. We hebben dan te maken met een steeds geringere loonsverhoging omdat deze niet met terugwerkende kracht wordt uitgekeerd. We komen van heel ver, hebben lang en veel met werkgevers gediscussieerd en hebben op onze voorstellen ook "water bij de wijn" gedaan. We zijn er klaar mee.

"80-92,5-100 regeling is ook duur"

Werkgevers stellen dat het in deze sector niet zo goed gaat als men in de media steeds wil doen geloven (CBS, ministers, De Nederlandse Bank) maar ook dat de regeling voor oudere werknemers extra duur uitvalt. Die regeling ziet er ook inderdaad goed uit. We kunnen binnen dit cao-akkoord een regeling afsluiten wat 80% werken, 92,5% loon en 100% pensioenopbouw zal inhouden. Het gaat om vrijwillige deelname maar het betekent wel dat ook mensen met een wat lager inkomen hier makkelijker van gebruik kunnen maken (netto scheelt het immers niet heel veel). Maar dat laat naar onze mening onverlet dat dit niet de loonruimte zodanig kan beïnvloeden dat een betere loonsverhoging niet zou kunnen. Want om deze regeling mogelijk te maken leveren de deelnemende oudere werknemers hun bestaande seniorenverlof in en dat draagt ook flink bij aan de kosten.

Hoe dan ook, we wachten nu de reactie van de werkgevers af. Dit is het laatste punt van verschil en we hebben goede hoop er alsnog uit te komen. We houden je op de hoogte!

Vragen?

Als je meer informatie wilt of nog vragen hebt, neem dat contact op met Arie Kasper, namens CNV Vakmensen jouw cao onderhandelaar / bestuurder. Bij voorkeur via de email (a.kasper@cnvvakmensen.nl) maar bellen mag ook (06-13208402).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid