Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao United Coffee, Koffie & Thee - Nieuws

JDE - cao-onderhandelingsresultaat

Zoals je waarschijnlijk weet hebben we afgelopen vrijdag 18 maart gesproken over de nieuwe cao voor de medewerker bij JDE. Soms kan het snel gaan, zo hebben we afgelopen vrijdag al een onderhandelingsresultaat afgesproken. Maar zijn we er daný Neen.

Onderhandelingsresultaat
Waarom zo snel? Zoals ook in de interne communicatie staat zijn er een paar grote dossier die we moeten aanpakken, te weten:
a. Pensioenen;
b. Onderzoeken de mogelijkheid voor het verkrijgen van een 40-urige werkweek;
c. Een doorlopend Sociaal Plan.
Dat zijn geen punten waar je zomaar even op een namiddag kan uitkomen, daar zal veel over gesproken moeten worden. Vooral het onderwerp pensioenen is een langdurig verhaal. Daarvoor hebben we ook hulp van externe deskundige nodig. En misschien het meest belangrijke, de leden moeten ook hierin meegenomen worden. Wat willen de leden? Wat kunnen we wel en wat kunnen we niet afspreken. Dat kost allemaal tijd en daarom hebben we besloten om een kortlopende cao af te spreken.

Ledenvergaderingen op 6 april (Joure) en 7 april (Utrecht) 
Een onderhandelingsresultaat kan pas een akkoord worden als leden daarmee hebben ingestemd. Maar wij begrijpen volledig dat de leden uitleg willen over het onderhande­lingsresultaat. Waar zijn onze cao punten gebleven? Wat gaat er nu echt onderzocht worden? Waarom? Op al deze vragen zullen wij proberen antwoord te geven tijdens een ledenvergadering. De data van het cao-overleg zijn met het FNV afgestemd, maar we houden nog steeds ieder onze eigen vergaderingen.

Digitaal stemmen
Volgende week krijg je weer een nieuwsbrief met de uitnodiging voor de ledenvergade­ringen. Daarin staat ook vermeld hoe je kan stemmen. De ledenvergaderingen zijn bedoeld om het onderhandelingsresultaat toe te lichten.

Nieuwe leden:
Heb je een collega die nog geen lid is van de vakbond, maak hem dan nu lid. Het is bijna gratis. JDE gaat de helft van de contributie vergoeden (zie punt vier achterzijde), voor de andere helft heeft hij/zij de fiscale verrekening. Naast de eerste maanden 50 procent korting op de contributie mag het nieuwe lid ook nog kiezen uit een beautybon of cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 25,-.

Dolf Polders
Bestuurder
E: d.polders@cnvvakmensen.nl   
M: 06-51602050                                                                                                 16-1153/DP/rd