Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Unimills - Nieuws

Uitnodiging ledenvergadering Sime Darby Oils

Graag nodigen wij jullie uit voor een gezamenlijke ledenvergadering met FNV op dinsdag 25 februari. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de huidige stand van zaken over Play to Win en de gevolgen van de deeladviezen. Daarnaast is ruimte om alvast de inzet voor de cao onderhandelingen te bespreken.

Waarom een ledenvergadering?
In het voorjaar van 2019 hebben de vakbonden CNV en FNV met jullie werkgever gesproken over de bestaande SBR in de cao en het maken van aanvullende afspraken. Helaas heeft dit (nog) niet geresulteerd in concrete afspraken. Tijdens deze ledenvergadering willen wij met jullie de uitvoering van Play to Win en de daarbijbehorende organisatorische wijzigingen voor de afdelingen bespreken. Inmiddels zijn 4 deeladviezen in behandeling (geweest) bij de OR waarbij een aantal van jullie collega's hun baan zijn verloren. De verwachting is dat in het komende half jaar meer deeladviezen aan de OR worden voorgelegd waarbij functies komen te vervallen, werknemers boventallig worden verklaard en niet meer bij SDO in dienst kunnen blijven. In dit kader is het belangrijk om de SBR in de cao en de noodzaak voor het maken van aanvullende afspraken met jullie te bespreken.

De ledenvergadering wordt gehouden op:
Datum: dinsdag 25 februari 2020
Aanvang: 1e sessie 13.00 uur, 2e sessie 15.15 uur
Locatie: Podiumzaal (naast de kantine)

Cao voorstellen
In de bijlage treffen jullie een concept met voorstellen voor de aankomende cao onderhandelingen. De looptijd van de huidige cao is tot 1 juli 2020. Data waarop de onderhandelingen zullen zijn, worden binnenkort bekend. Ter voorbereiding op de cao onderhandelingen wil ik graag van jullie weten wat jullie belangrijk vinden voor de nieuwe cao. Aan het eind van de ledenvergadering is er ruimte om met de CNV leden apart te zitten om de CNV voorstellenbrief door te nemen. Als jullie punten missen of aanvullingen hebben op de punten in het concept, laat het mij dan weten tijdens de ledenvergadering, telefonisch (06-22389584) of via de mail (d.kraan@cnvvakmensen.nl) door te geven. Uiteraard kunnen jullie de CNV kaderleden Henk Born en Erik Kouwenberg ook benaderen.

Wij hopen jullie allen te zien op de ledenvergadering op de 25e.

Namens de CNV kaderleden Henk Born en Erik Kouwenberg,

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nlOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid