Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Saturn Petfood - Nieuws

Onderhandelingsresultaat bij Saturn Petcare

Na een intensieve periode van onderhandelingen hebben vakbonden met de directie van Saturn Petcare B.V. een onderhandelingsresultaat bereikt.

In 2019 3.75% structureel erbij
De nieuwe cao heeft een looptijd van 18 maanden. In 2019 wordt in totaal 3.75% loonsverhoging structureel toegekend. Daarnaast ontvangen jullie nog een eenmalige van 0.625% die ook in 2019 wordt uitbetaald.

Onderhandelingsresultaat
Verder hebben we betere afspraken gemaakt over de RAB. De doelstelling is naar beneden bijgesteld en indien gehaald dan wordt er per kwartaal uitbetaald. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden voor een 5-ploegendienst zoals een toeslag van 28.5%, een werkweek van 33.6 uur en 4 terugkomdagen per jaar. Het maandsalaris zoals die in de cao is opgenomen, blijft ongewijzigd.

EVC-trajecten
In de vorige cao is afgesproken dat voor een MBO-3 en -4 extra schalen beschikbaar zijn. Om deze afspraken voor meerdere medewerkers toegankelijk te maken is er budget beschikbaar voor EVC-trajecten. In een EVC-traject wordt gekeken naar welke ervaring je als medewerker in de praktijk hebt opgedaan. Die werkervaring kan omgezet worden in deelcertificaten van een MBO opleiding.
Als uit het EVC-traject blijkt dat je door de ervaring al in bezit bent van een MBO-3 of -4 diploma dan kom je na afloop van het traject in aanmerking voor de extra tredes. Het kan ook zijn dat uit het EVC-traject blijkt dat je nog een aantal certificaten moet halen voor een MBO-3 of -4 diploma. Dan kun je daar mee aan de slag. Voordeel is dat je niet een volledige MBO-opleiding hoeft te volgen.
In de bijlage vinden jullie het onderhandelingsresultaat met daarin alle afspraken die we opgenomen hebben.

Ledenvergaderingen
Graag leggen wij jullie de gemaakte afspraken nader uit tijdens de ledenraadplegingen. Ook kun je dan je vragen stellen. Alleen vakbondsleden mogen stemmen, niet-leden zijn welkom om de uitleg aan te horen. Wij nodigen jullie daarom uit voor onze gezamenlijke ledenvergaderingen op

maandag 21 januari: 
- 14.00 uur in de kantine;
- 15.15 uur in de kantine;
- 22.15 uur in de kantine.

Wij hopen jullie allemaal te mogen begroeten. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan horen we het graag. Mede namens FNV, Marijn van der Gaag en Monique Daamen,                                                                                         

Pien Zijlstra,
bestuurder CNV Vakmensen
E p.zijlstra@cnvvakmensen.nl
M 06 - 20471885

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid