Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Nestlé Nederland - Nieuws

Nieuw bod cao Nestlé; acties opgeschort

Nestlé heeft vandaag een derde eindbod gedaan voor de cao. Dit eindbod is dusdanig dat we besloten hebben de 24-uursstaking van 4 juli op te schorten en ledenvergaderingen gaan houden om te kijken wat jullie van dit eindbod vinden. Hiervoor nodigen we jullie graag uit.

Op woensdag 3 juli aan het eind van de dag is een derde eindbod gedaan door Nestlé om te komen tot nieuwe cao’s voor Nestlé. Basis hiervoor is het tweede eindbod, dat we jullie woensdagmorgen toestuurden (voor de zekerheid stuur ik het nog een keer mee) met de volgende aanvullingen:

  • Eenjarige cao’s in plaats van tweejarige cao’s;
  • Naast de 3% loonsverhoging voor cao1 per 1 april 2019 een loonsverhoging voor cao1 van 0,5% per 1 oktober 2019. Samen dus 3,5% loonsverhoging;
  • De toezegging dat er in cao1 geen Pay for Performance systeem wordt ingevoerd zoals binnen de cao HP.

Hiermee ligt er een bod dat we eerst met de leden willen bespreken voordat we al dan niet doorgaan met acties. We betreuren het dat Nestlé zo laat met dit bod is gekomen, maar dat moeten we zo accepteren. Het bod is alleen tot stand gekomen door de acties van vorige week en onze vasthoudendheid.

Acties opgeschort
We vinden dat dit bod serieus moet worden overwogen en besproken met de leden voordat we al dan niet door gaan met een zwaar middel als een staking. Daarom hebben we besloten de staking van morgen op te schorten en morgenmiddag ledenvergaderingen te houden. Dit betekent dat we jullie oproepen morgen volgens de normale roosters aan het werk te gaan en morgenmiddag een van de ledenvergaderingen te bezoeken.

Kom naar de ledenvergadering!
We nodigen je van harte uit om morgenmiddag naar een van de ledenvergaderingen te komen. Deze zullen plaatsvinden van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur bij Nestlé in Nunspeet. We zullen hier het laatste eindbod bespreken en uiteindelijk zal gestemd worden over het eindbod. Voor zover dat nodig blijkt zal CNV Vakmensen een eigen stemming houden onder CNV-leden. Ik hoop jullie morgenmiddag te ontmoeten.

Het is kort dag, dus als je dit bericht ontvangt, wil ik vragen je collega’s hierover te informeren en leden op te roepen naar de ledenvergaderingen te komen.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel 06-20354990, e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid